8 C
De Bilt

Vanaf 2024 haalt Dar ook gft-afval het hele jaar door iedere 2 weken op

Op dinsdag 7 november besloot het college om de wekelijkse ‘zomerinzameling’ van gft-afval af te schaffen. Afgelopen zomer kon Dar niet genoeg personeel vinden om iedere week het afval op te halen. Ook in de toekomst verwacht Dar niet genoeg personeel te vinden. Het gft wordt dus vanaf 2024 het hele jaar door iedere 2 weken opgehaald.

Als één van de weinige gemeenten had Berg en Dal een wekelijkse ‘zomerinzameling’ van gft-afval. Dat betekende dat Dar in de maanden mei tot en met oktober het gft iedere week kwam ophalen. De gemeente bood dit als service aan. Omdat een gft-container in de warme zomermaanden voor overlast kan zorgen door bijvoorbeeld stank en maden. Er werd tijdens de ‘zomerinzameling’ niet méér gft-afval ingezameld.

Onvoldoende chauffeurs voor wekelijkse inzameling gft-afval

Wethouder Alex ten Westeneind: ‘Regionaal hebben we gesprekken gevoerd over de wekelijkse inzameling van gft-afval. Uiteindelijk bleek het voor Dar niet mogelijk om voldoende gekwalificeerde chauffeurs te vinden voor de wekelijkse inzameling. Hierdoor wordt vanaf 2024 het gft iedere 2 weken opgehaald. We betreuren dat we deze stap moeten nemen’.

Wat betekent dit voor de kosten?

In 2024 wordt het gft iedere 2 weken opgehaald. Met het bedrag dat hiermee vrijkomt verlagen we de afvalstoffenheffing van 2024.

Vragen of meer informatie over Dar?

Voor meer informatie over het scheiden en ophalen van gft-afval, kunnen inwoners terecht op www.dar.nl/gft. Zij kunnen ook contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar via info@dar.nl of 024-3716000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio