21.1 C
De Bilt
maandag, 15 juli 2024

Stichting Deel en Geef Door: ‘Voor ieder kind een fiets!’

Vorig jaar zomer heeft de Stichting Deel en Geef Door een fantastisch bedrag opgehaald tijdens het wijnfestival Heerlijckheid Middachten. Dit bedrag heeft de Stichting geschonken aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Het Jeugdfonds kon hierdoor een groot aantal fietsen aanschaffen.

Met de opbrengst heeft het Jeugdfonds samen met de gemeente Rheden deze sportzomer de actie ‘Voor iedereen een fiets’opgezet. Hierdoor zijn ruim 60 kinderen, waarvan ouders/verzorgers onvoldoende financiële mogelijkheden hebben, blij gemaakt met een fiets. 

Nieuwe fietsen

De nieuwe fietsen van Decathlon zijn op verschillende basisscholen, met hulp van het team Sport in Rheden, uitgereikt aan kinderen in de dorpen Velp, Dieren en Spankeren. Op basisschool De Kameleon in Velp werden op 17 juni de eerste fietsen geleverd. Manouk van ’t Wel, schoolleider, nam de eerste fiets in ontvangst van Grace Roetert bestuurslid van het Jeugdfonds.

Mee kunnen doen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland is enorm blij met het royale bedrag dat is opgehaald door de Stichting Deel en Geef Door. Want helaas is een eigen fiets niet vanzelfsprekend voor ieder kind. Niet elke ouder kan zich een fiets veroorloven voor zijn of haar kind. Zeker in deze tijd, met na de coronacrisis nu ook de inflatie, hebben steeds meer kinderen hulp nodig. En die hulp biedt het Jeugdfonds.

Wethouder Gea Hofstede: “Een fiets hebben, het lijkt zo gewoon, maar het is noodzakelijk om mee te kunnen doen, om naar je vriendjes of vriendinnetjes te kunnen fietsen of naar je sportclub. Het is supermooi dat we met elkaar veel kinderen uit onze gemeente blij hebben kunnen maken en dat zij deze zomer volop kunnen genieten van hun nieuwe fiets.”

Stichting Deel en Geef Door

De Stichting Deel en Geef Door heeft tot doel bedrijven, onderwijsinstellingen en de lokale overheid met elkaar te verbinden. Ze wisselen kennis en expertise uit met als doel om hulpbehoevende groepen binnen de gemeente Rheden (in de breedste zin van het woord) te ondersteunen daar waar kan en nodig. Home – Stichting Deel en Geef Door (stichting-deel-en-geef-door.nl)

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen tot 18 jaar uit financieel minderdraagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging of een culturele activiteit kunnen doen, bijvoorbeeld muziekles, theateractiviteiten of schilderen. www.jeugdfondssportencultuur.nl/gelderland

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld biedt kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Dit doen zij op vier verschillende gebieden, onderwijs, sport, cultuur of welzijn. www.leergeld.nl

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld laten samen alle kinderen meedoen. Niet alleen met een bijdrage voor sport en cultuur, maar ook voor schoolspullen, een fiets en een laptop.

Het team van Sport in Rheden verzorgt fietslessen op verschillende pleintjes en bij scholen in de gemeente. Ook in en rondom het NK Wielrennen a.s. zondag organiseert het team fietsactiviteiten, zie Instagram @sportinrheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio