9.4 C
De Bilt

Dichterlijke vrijheid tijdens Nijmeegse Poëzieweek

Nijmegen – Poëzie Karaoke, Poẽzie Colada, het Poëziefeest: tijdens de tweede Nijmeegse Poëzieweek van 31 januari tot en met 6 februari ademt de stad poëzie. Het thema dit jaar is ‘vrijheid’. Laat je verrassen door bijzondere cross-overs van poëzie, muziek en theater.


Na de aftrap met Nijmeegse talenten in het Poëziecentrum Nederland kunnen poëzieliefhebbers donderdag 31 januari meteen door naar de Nijmeegse Gedichtennacht in Brebl. Onder het motto ‘Make Gedichten Not War’ nemen dichters en muzikanten elkaar bij de hand. De Nederlandse Italiaan Ilja Leonard Pfeijffer draagt voor en Amal Karam geeft een van haar laatste voordrachten als stadsdichter. Op dinsdag 5 februari wordt tijdens het Poëziefeest in Bibliotheek De Mariënburg de nieuwe stadsdichter bekend gemaakt.

Versjes op maat


Altijd al eens het onderwerp van een gedicht willen zijn? Ga dan op vrijdagmiddag 1 februari langs bij dichter Lars van der Werf in boekhandel Dekker v.d. Vegt. Hij maakt voor jou een versje op maat! Benut dezelfde dag je voordrachttalent tijdens de Poëzie Karaoke in de Paraplufabriek of doe later in de week mee met de workshops ‘gedichten lezen’ of ‘spoken word’. In Theater VIER bevind je je op maandagavond 4 februari in tropische sferen tijdens het poëzie-evenement van Poẽzie Colada.

Nieuw en gevestigd talent


Getalenteerde Nijmeegse dichters en muzikanten treden de hele week op in het Poëziecentrum Nederland. Een oude rot in het vak, de Vlaming Tom Lanoye, is op dinsdag 5 februari te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Hij schreef voor de landelijke Poëzieweek het Poëziegeschenk en het gedicht ‘Zonder handen, zonder tanden’. Smaakt dit alles naar meer? Sluit de Poëzieweek dan af met de Lunchpauze poëzie in het Poëziecentrum Nederland op 6 februari om 12.00 uur.
Kijk voor het complete programma op www.nijmeegsepoezieweek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio