5.4 C
De Bilt

Digi Toolkit: digitaal speelplezier van de bieb

Thuis experimenteren met het ontwerpen van robots, het maken van animatiefilmpjes of het programmeren van games? Dat kan met een Digi Toolkit van de Bibliotheek Gelderland Zuid. De Digitale Toolkits zijn te leen bij Bibliotheek Muntweg in Nijmegen, en bij de bibliotheken in Groesbeek, Elst, Bemmel en Beuningen. Kinderen hoeven zich in de kerstvakantie nooit meer te vervelen.

Digi Toolkits

Kinderen groeien op in een wereld vol digitale mogelijkheden. Om ze kennis te laten maken met verschillende digitale technieken, heeft de Bibliotheek Gelderland Zuid Digi Toolkits in de collectie. Digitale Toolkits zijn dozen met allerlei digitaal spelmateriaal, waarmee kinderen leren programmeren, filmen, ontwerpen en coderen.

Bibliotheekleden kunnen per bibliotheekabonnement twee weken lang gratis een Digitale Toolkit lenen. Er zijn tien Digi Toolkits voor verschillende leeftijden, ingedeeld in vier categorieën: robots & elektronica, programmeren & coderen, film & animatie en ontwerpen & maken. Leer bijvoorbeeld hoe je een Ozobot over je zelfgemaakte route laat rijden of maak een tof animatiefilmpje met een mini-greenscreen. Met LEGO WeDo kun je LEGO-robots bouwen en programmeren. Of leen een Virtual Reality-bril en loop rond in een andere wereld!

Meer weten? Kijk op obgz.nl/digitoolkit. Hier vind je ook handige instructiefilmpjes van het spelmateriaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio