20.7 C
De Bilt

Nieuwe directeur-bestuurder Woonstede

Ede, 25 maart 2021 – De Raad van Commissarissen van Woonstede heeft Marco de Wilde per 1 juli 2021 benoemd tot directeur-bestuurder. Marco de Wilde volgt Marian Teer op, die per 1 juli 2021 met pensioen gaat. De Wilde is op dit moment bestuurder van Veluwonen, een woningcorporatie met zo’n  4.000 huizen in de gemeenten Brummen, Apeldoorn, Rheden.

directeur-bestuurder

Marco de Wilde ( directeur-bestuurder )heeft zijn sporen in de volkshuisvesting ruim verdiend: hij werkt sinds 1997 voor woningcorporaties. Na verschillende managementfuncties te hebben vervuld bij De Woonmensen en Volkshuisvesting Arnhem, bekleedt hij sinds 2007 directiefuncties. Voorheen deed hij dat bij Portaal en Sprengenland Wonen, de voorloper van Veluwonen, waar hij sinds 2014 directeur-bestuurder is en waar hij eind juni afscheid neemt.

Daarnaast is hij actief binnen branchevereniging Aedes waar hij deelneemt aan verschillende adviescommissies. Hij geeft zijn kijk op de sector in een vaste column in Aedes Magazine. Marco de Wilde: “Woonstede vind ik een mooie club. De lokale verankering spreekt alleen al uit de naam. Ik heb zin om verder te gaan met het volkshuisvestelijke verhaal dat Woonstede in Ede en omgeving schrijft en me in te zetten voor het welzijn van de huurders.”

Marian Teer is meer dan twaalf en een half jaar bestuurder geweest bij Woonstede. In die tijd zijn er veel projecten gestart om te zorgen voor duurzame en betaalbare huurwoningen in Ede en omgeving. Zo werden onder haar leiding initiatieven genomen voor grote herstructureringen als de Kolkakkerbuurt en de Wethoudersbuurt die nu in uitvoer, danwel voorbereiding zijn.  De relatie met de huurders en de gemeenten is altijd erg belangrijk geweest voor Marian Teer. “Ik weet zeker dat onder leiding van Marco ( directeur-bestuurder )de goede contacten met onze huurders en onze stakeholders worden doorgezet. Hij zal ervoor zorgen dat Woonstede de betrouwbare partner blijft die we zijn. Ik laat dit mooie, goed samenwerkende team en onze huurders met gerust hart bij hem achter.”, aldus Teer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio