7.9 C
De Bilt

Doorgang Hezelpoort en Handelskade afgesloten op 23 juni

Nijmegen – De doorgang van de Nieuwe Hezelpoort is op 23 juni van 10.00 – 15.00 uur afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden. Deze poort ligt ter hoogte van de Lange Hezelstraat en de Voorstadslaan. Fietsers en wandelaars kunnen er wel door. Waterschap Rivierenland sluit de coupures in verband met een oefening.

Oefening sluiting coupure

Een coupure is een opening in de dijk, die bij hoogwater wordt dichtgezet. Voor de veiligheid is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Net als doorgangen voor verkeer (coupures). Het waterschap oefent regelmatig of de opbouw van coupures goed gaat. En kijkt of alle materialen nog goed zijn.

Omleiding Hezelpoort/Handelskade en bereikbaarheid

  • Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Voorstadslaan – Tunnelweg – Kronenburgersingel en omgekeerd.
  • Buslijn 3 (Oosterhout – Nijmegen CS), buslijn 5 (Groesbeek – Nijmegen CS- Beuningen), buslijn 14 (Arnhem – Elst-Nijmegen Brakkenstein) en buslijn 85 (Nijmegen CS – Druten Busstation) rijden tijdens de werkzaamheden een andere route. Meer informatie op breng.nl

#tothier

Woon je in het rivierengebied? Dan beschermen de coupures en dijken je tegen een overstroming. Als ze dat niet deden, tot waar staat het water dan in jouw huiskamer? Ervaar het zelf, download de app en deel het met vrienden en familie! Kijk op www.tothier.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio