9.4 C
De Bilt

Dorpsgesprekken: in gesprek over zorg voor elkaar

Gemeente Duiven en gemeente Westervoort nodigen alle inwoners uit om in gesprek te gaan over zorg voor elkaar.

Waarom Dorpsgesprekken?

Iedere inwoner van Westervoort, Duiven, Groessen en Loo is van waarde. Daarom zorgen we voor elkaar. Hoe doen we dat in onze gemeenten?


We helpen elkaar als familie, vrienden en buren. En als dat niet gaat zijn er organisaties en vrijwilligers met mooie initiatieven om elkaar te ondersteunen.

Als het nodig is springt de gemeente bij. Denk dan aan voorzieningen om thuis te kunnen blijven wonen als dat door ouderdom of een beperking niet lukt of ondersteuning als je thuis of op school problemen hebt.

Wat kun u zelf doen?
Hoe kunt u elkaar goed helpen?
Hoe kunnen we daar als gemeente bij ondersteunen?
Hoe gaan we om met personeelstekort?
Hoe verdelen we de kosten goed?

Hoe?

Hierover gaan we graag met u in gesprek. We noemen dit Dorpsgesprekken: gesprekken over zorg voor elkaar. We organiseren startbijeenkomsten in Duiven en Westervoort en schuiven daarna aan bij allerlei bestaande initiatieven, zoals het soepuurtje in Huis van Droo en de inloop op de Bult.

De startbijeenkomsten zijn op dinsdag 28 november in Zalencentrum Wieleman in Westervoort en donderdag 30 november in De Stek in Duiven. Allebei beginnen ze om 18.00 uur en er is soep met een broodje. Iedere inwoner, jong en oud, is van harte welkom om mee te komen praten.

Inwoners en (vrijwilligers)organisaties die met de gemeente in gesprek willen, kunnen een uitnodiging doen aan ambtenaren of de verantwoordelijke wethouders: Johannes Goossen (gemeente Duiven) en Jan Derksen (gemeente Westervoort). Dit kan via het emailadres dorpsgesprek@duiven.nl of dorpsgesprek@westervoort.nl.

Achtergrond

Zorg voor elkaar wordt in gemeentelijke taal het Sociaal Domein genoemd. De gemeente heeft een grote rol in het regelen van de zorg en staat voor allerlei uitdagingen. Door middel van Dorpsgesprekken gaan we met inwoners en partners in gesprek over de toekomst van het Sociaal Domein. Het gesprek gaat over drie grote thema’s in de zorg:

  1. Zo groeien jongeren gezond en veilig op
  2. Werk en inkomen op orde, zo doen we dat
  3. Zo kunnen mensen die zorg nodig hebben het beste thuis blijven wonen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio