5.2 C
De Bilt

Duurzaam leerlingenvervoer in West Maas en Waal

Vanaf 1 augustus 2022 heeft gemeente West Maas en Waal een nieuw contract leerlingenvervoer. De huidige vervoerder, Personenvervoer Maas en Waal, heeft de aanbesteding opnieuw gewonnen. Belangrijke voorwaarden in de aanbesteding waren duurzaam vervoer, communicatie en veiligheid.

Goed en duurzaam leerlingenvervoer

Wethouder Rob Reuvers: “We hebben bij deze aanbesteding in het bijzonder ingezet op  duurzaamheid. Personenvervoer Maas en Waal gaat een groot aantal elektrische voertuigen inzetten. Dat is hartstikke mooi”.” Daarnaast rijden een aantal andere voertuigen op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Dit is de meest duurzame diesel van dit moment gemaakt uit plantaardige olie en restafval.

Het contract is afgesloten voor 3 jaar met een mogelijkheid tot verlengen van nog eens 2 jaar. “Daarmee is leerlingenvervoer de komende jaren goed én duurzaam geregeld. Heel fijn voor alle kinderen en hun ouders” aldus Rob Reuvers.

Blij en trots

Directeur Geert Eikhout van Personenvervoer Maas en Waal ondertekende het contract: “Wij zijn heel blij en trots dat we de leerlingen van deze gemeente de komende jaren weer veilig van en naar school mogen vervoeren. Nagenoeg al onze professionele chauffeurs hebben wij hierdoor kunnen behouden en zelfs nog moeten uitbreiden. Uiteraard gaan wij de hele contractperiode hier met hart en ziel aan werken. Ons elektrisch wagenpark gaan we voor meer opdrachtgevers uitbreiden, voor ons allen én de toekomst een goede zaak!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio