23.8 C
De Bilt

Echtpaar Krijnen wint Hens van der Wal- en publieksprijs

Doesburg – Peter en Wilma Krijnen ontvingen vrijdag 7 december de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2018 en de publieksprijs uit handen van wethouder Peter Bollen. De jury roemde het paar om de jarenlange inzet voor talloze doelen. Het echtpaar kreeg een cheque van € 500,-, een cheque van € 250,- en mag de bijbehorende ring een jaar lang bij zich houden. De cheque ter waarde van € 250,- schonk het echtpaar op het podium aan jongerencentrum 0313.

Al jaren zijn Peter en Wilma Krijnen actief in Doesburg. Ze verzetten veel werk voor organisaties als Stichting Manifestaties Martinikerk, Volkstuindersvereniging Doesburg, DichterbijdeIJssel en filmhuis de Teil, HetHuisDoesburg en ‘Fleurige Kade’. Ze nemen initiatieven op vele terreinen, ondersteunen anderen bij het opzetten van nieuwe ideeën en hebben ook het uithoudingsvermogen om jarenlang betrokken te blijven. Hoewel dit stel niet graag nadrukkelijk op de voorgrond willen treden, wil de jury nu het werk van Peter en Wilma Krijnen onder de aandacht brengen.

Publieksprijs ook voor Peter en Wilma Krijnen

Doesburg kon ook stemmen om de in totaal 22 vrijwilligers die werden genomineerd. Het is voor het eerst dat de winnaar van de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs ook de publieksprijs wint. Het is ook voor het eerst dat een cheque op het podium wordt overgedragen aan een andere groep vrijwilligers.

Feestelijke avond voor vrijwilligers

De prijzen werden uitgereikt tijdens een feestelijke avond in de Gasthuiskerk. Deze avond is er niet alleen voor de winnaars. Hij is ook bedoeld om alle vrijwilligers in Doesburg een podium te geven en te bedanken voor hun veelal jarenlange inzet. Zij maken veel mogelijk in de samenleving. En daar profiteert heel Doesburg van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio