2.2 C
De Bilt

Eerste mini-bos in Wijchen aangeplant

Wijchen – Zo vlak voor de feestdagen is het eerste mini-bos in Wijchen aangeplant. Een mini bos is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit Wijchense mini-bos vindt u op de hoek van de Hoefsestraat vlakbij het spoor.

75 bomen en 500 struiken

“We hebben vorige week op de hoek van de Hoefsestraat ongeveer 75 jonge bomen en 500 struiken geplant. Het terrein deed dienst als opslagruimte voor de grote reconstructie in de wijk Uilenboom. Nu is het een prachtig stukje groen. Met dank aan Peters Groenvoorziening en Grondverzet die de ondergrond ‘boomklaar’ heeft gemaakt en de bomen en struiken heeft gepland. In het voorjaar gaan we ook nog kruidengrassen zaaien”, aldus wethouder Paul Loermans.

Fijne plek voor dieren en mensen

Het mini-bos is een fijne plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, en zeker ook voor mensen. De bomen en struiken zijn allemaal vruchtdragend en daar houden vogels van. Het grasmengsel dat dit voorjaar wordt ingezaaid, trekt vlinder en bijen aan. Het bos brengt natuurbeleving dichterbij. Het prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft mensen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren.

Mini-bos vergroot waterberging

De aanleg van het mini-bos vergroot de waterbergingscapaciteit, verbetert de luchtkwaliteit, en gaat hittestress tegen. Tot slot heeft een bos een positief effect op de gezondheid: meer natuur in de buurt kan zorgen voor minder stress en stress gerelateerde klachten. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio