8.5 C
De Bilt

Elfi Lukkassen nieuwe kinderburgemeester van Duiven, Groessen en Loo

Na een spannende verkiezingsstrijd op maandagavond 27 november is Elfi Lukkassen gekozen als nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Elfi is tien jaar, woont in Loo en zit op de Bernadetteschool. Na drie jongens – Lars Evers, Elias Kemperman en Joep Seijnaeve – is zij de eerste vrouwelijke kinderburgemeester. Ook is het voor het eerst dat de kinderburgemeester niet uit Duiven komt.

Elfi Lukkassen

Elfi solliciteerde te paard. Ze nam een video op terwijl ze op een pony zat. Ze vertelt in deze video dat ze het belangrijk vindt dat kinderen veel buiten zijn. Elfi: ‘Ik vind het zo belangrijk dat kinderen meer naar buiten gaan omdat er zoveel te beleven is buiten. Het is ook heel gezond om buiten te spelen en buiten te zijn! Er zijn heel veel boeren en fruittelers in de gemeente Duiven. Ik vind dat kinderen daar ook een keer moeten zijn om meer te leren over waar hun eten en drinken vandaan komt.’

Jury

De jury bestond uit burgemeester Huub Hieltjes, raadslid Gerard Brands, de huidige kinderburgemeester Joep Seijnaeve en Matthijs Hoogenboom, communicatieadviseur bij de gemeente Duiven. Gerard Brands: ‘We hadden vier hele sterkte kandidaten met goede presentaties, dus het was moeilijk om te kiezen.’ Brands trad tijdens de verkiezingsavond op als quizmaster.

Nieuwe kinderburgemeester

Burgemeester Huub Hieltjes vertelde namens de jury wie de nieuwe kinderburgemeester geworden was. Een spannend moment voor de kandidaten. Burgemeester Hieltjes: ‘Elfi’s presentatie was origineel en gedurfd. Zij is bij boeren en tuinders in de buurt langs geweest om haar ideeën over buiten zijn en gezonde voeding te bespreken. Dat vonden we sterk.’

De nieuwe kinderburgemeester wordt officieel geïnstalleerd in de raadsvergadering van 12 december om 19.30 in de raadszaal van het gemeentehuis in Duiven. Raadsvergaderingen zijn openbaar, dus iedereen is hierbij van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio