22.4 C
De Bilt

Energiekadokaart voor kleine ondernemers in Nijmegen

De gemeente Nijmegen stelt 1000 energiekadokaarten beschikbaar voor ondernemers. De kadokaarten hebben een waarde van 250 euro en zijn voor kleine bedrijven die maximaal 10 personen in dienst hebben.

Door het uitgeven van kadokaarten aan ondernemers stimuleert de gemeente pandeigenaren en huurders om over te gaan tot het nemen van energiebesparende maatregelen. Met een kadokaart kunnen ondernemers via een webshop en bij lokale bouwmarkten producten zoals tochtstrips, radiatorfolie, deurdrangers, energiemanagementsystemen en LED lampen aanschaffen.

App om energiegedrag in kaart te brengen

Met de kadokaart kan ook de EARN-E app worden aangeschaft. Met deze app is realtime zichtbaar wat er verbruikt wordt aan stroom en gas. Door het energiegedrag in kaart te brengen kan de ondernemer eenvoudig zien waar besparingsmogelijkheden zitten. Met dit inzicht kan vervolgens het energieverbruik omlaag worden gebracht.

Kadokaarten zijn voor pandeigenaren en huurders

De kadokaarten zijn bedoeld voor ondernemers die een pand hebben of huren buiten hun woonfunctie. Nijmegenaren die dus een onderneming aan huis hebben komen niet in aanmerking. Al eerder stelde de gemeente Nijmegen kadokaarten ter beschikking voor energiebesparende maatregelen voor inwoners en nu dus ook voor kleine bedrijven.

Per adres één energiekadokaart

De 1000 energiekadokaarten zijn beschikbaar voor zowel ondernemers die werken in een eigen pand als voor ondernemers die een pand huren. Per adres kan één kadokaart worden aangevraagd. Hierbij geldt het op-is-op principe. De kadokaarten zijn vanaf medio februari aan te vragen via de website van het Regionaal Energieloket Zakelijk: zakelijk.regionaalenergieloket.nl/nijmegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio