-2.1 C
De Bilt

Erfpachtovereenkomst voor NYMA makersplaats

Nijmegen – Opnieuw is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van NYMA in Nijmegen-West. De gemeente Nijmegen en NYMA makersplaats hebben een erfpachtovereenkomst afgesloten. Dat betekent dat er vanaf 2022 zo’n 130 creatieve ondernemers een plek krijgen in de gebouwen onder de iconische watertoren.

Erfpachtvereenkomst

De erfpachtovereenkomst houdt in dat het gebouw onder de watertoren en het kantoorgedeelte vóór Waalhalla worden overgedragen aan makersplaats, maar dat de grond eigendom blijft van de gemeente. Het ondernemerscollectief ontwikkelt de gebouwen in fases. Daar hoort ook de renovatie van de watertoren bij en het aanbrengen van een passage die de twee pleinen op NYMA met elkaar verbindt.

Creatieve ondernemers

Wethouder Noël Vergunst is blij met de komst van de makersplaats: “De lokale, creatieve ondernemers geven kleur aan Nijmegen en ik ben blij dat we dit collectief door goede samenwerking, gedurfd ondernemerschap en hulp vanuit de gemeente voor de stad weten te behouden. Zelfs in deze lastige coronatijd.”

NYMA makersplaats

De makersplaats wordt opgezet door De Smeltkroes Nijmegen, een makersplaats met zo’n 130 creatieve ondernemers die tijdelijk (tot 2022) is gevestigd op het Honigcomplex in het naastgelegen Waalfront. Meer dan 90% van de huidige makers binnen De Smeltkroes gaat mee naar makersplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio