25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Extra controles op fietsen,scooters en brommers in Ede centrum

Ede – De komende weken voeren de handhavers van de gemeente Ede extra controles uit op illegaal fietsen in het centrum. Ondernemers en voetgangers hebben bij de gemeente aangegeven dat er nog te vaak scooters, brommers en fietsers rijden op plekken waar dat niet mag.

Extra vermelding

In het centrum staat op de verkeersborden duidelijk aangegeven waar wel en niet gefietst mag worden. Op de Grotestraat mag bijvoorbeeld ten zuiden van de Molenstraat nooit gefietst worden. Over de Achterdoelen mag je wel fietsen. Als geheugensteuntje zijn deze week ook spandoeken opgehangen bij de ingangen van het voetgangersgebied.

Voetgangers

Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,, In het voetgangersgebied is het devies: afstappen en lopen. We delen liever geen boetes uit, maar we hebben dit gebied niet voor niets. Het gaat om de drukste plekken in het centrum waar we ruim baan willen geven aan voetgangers. Zo kunnen alle bezoekers door de extra controles rustig winkelen of van de horeca genieten.’’

Boete

Een boete voor fietsen in het centrum kost 55 euro. Een boete voor snorfietsen of brommen kost 95 euro. In beide gevallen komt daar ook nog 9 euro administratiekosten bij.

Voetgangersgebied

Het complete overzicht van straten waar in het centrum niet gefietst mag worden, is te lezen op de site van Ede Fietst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio