21.2 C
De Bilt

Extra oplaadplekken voor elektrische auto’s in gemeente Beuningen

Weurt/Beuningen – De gemeente Beuningen plaatste dit voorjaar in de dorpen Beuningen, Ewijk en Weurt nieuwe openbare oplaadplekken voor maar liefst zestien elektrische auto’s. De oplaadpalen zijn sinds afgelopen vrijdag te gebruiken. Op dinsdag 6 maart nam wethouder Piet de Klein een nieuw geplaatst oplaadpunt voor elektrische auto’s symbolisch in gebruik.

Oplaadpalen

In de gemeente Beuningen stonden al acht oplaadpalen, met vijftien stekkers in totaal. Namelijk één in Weurt, één in Winssen, één in Ewijk en vijf in Beuningen. De gemeente Beuningen zag een toename in het gebruik van de openbare oplaadpalen en besloot er meer bij te plaatsen. Nu zijn er acht nieuwe oplaadpalen bijgeplaatst met zestien stekkers. Twee oplaadpalen in Ewijk, één in Weurt en vijf in Beuningen.

De oplaadpalen zijn strategisch geplaatst. Bijvoorbeeld in buurten waar minder woningen een eigen oprit hebben. Maar ook op basis van de verbruiksgegevens van de bestaande palen.

Afronding

De oplaadpalen staan er nu. Na de vorstperiode plaatst de gemeente Beuningen tegels met
stekkerlogo’s en verkeersborden. Ook bij bestaande oplaadpunten, plaatst de gemeente Beuningen extra borden.

Elektrisch rijden

De gemeente Beuningen wil in 2040 energieneutraal zijn. We wekken dan net zo veel duurzame energie op als in de hele gemeente wordt gebruikt. Sinds 2015 werkt de gemeente samen met inwoners, bedrijven en professionals aan verschillende concrete activiteiten om als gemeente in 2040 energieneutraal te kunnen zijn. In de gemeente Beuningen stimuleren we duurzame mobiliteit door het gebruik van fiets en elektrische auto’s makkelijker te maken. Het plaatsen van oplaadpalen voor elektrische auto’s is één van deze activiteiten.

Kijk voor meer informatie over elektrisch vervoer in de gemeente Beuningen op
www.beuningen.nl/verkeer_en_vervoer en klik op het kopje ‘elektrisch rijden’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio