5.2 C
De Bilt

Festival Aardgasvrij Nijmegen-Oost

Nijmegen – Op zaterdag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur organiseert Gemeente Nijmegen in de Thiemeloods het Festival Aardgasvrij Nijmegen-Oost. Bewoners van Bottendaal en Hengstdal en andere belangstellenden kunnen hier terecht voor allerlei informatie over aardgasvrij wonen. Er zijn demonstraties inductie koken, lezingen, een informatiemarkt en een bezoek aan een aardgasvrije voorbeeldwoning.

Warmtetransitie

Het festival vindt plaats in het kader van de wamtetransitie Nijmegen Aardgasvrij. Locatie is Nijmegen-Oost, omdat Bottendaal en Hengstdal als een van de eerste wijken aan de beurt zijn om aardgasvrij te worden én al bezig met voorbereidingen. De gemeente wil deze wijken uiterlijk in 2035 aardgasvrij hebben, samen met Hatert, stadsdeel Dukenburg en het stationsgebied van Heijendaal. Daarna volgen stapsgewijs de andere wijken.

Nijmegen Aardgasvrij

Nijmegen wil in 2045 energieneutraal én aardgasvrij zijn. In 2045 moeten bijna 80.000 woningen en alle andere gebouwen in de Nijmeegse wijken van het gas af zijn en gebruikmaken van alternatieve energiebronnen. De Warmtevisie Nijmegen, die momenteel wordt behandeld in de gemeenteraad, beschrijft de route naar een aardgasvrij Nijmegen.

Gezamenlijke opgave

Een gezamenlijke opgave voor de gemeente, huiseigenaren, de netbeheerder, warmteleveranciers, woningcorporaties en huurders. Niet overhaast en ineens, maar wijk voor wijk. Voor heel Nijmegen is gekeken op welke plek, welk alternatief voor aardgas het meest kansrijk is. Uitgaande van de betaalbaarheid voor de eindgebruiker en op basis van (renovatie)planningen en bestaande initiatieven in de stad.
Informatie en aanmelden: nijmegen.nl/aardgasvrij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio