9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

FIFA-toernooi voor Arnhemse jeugd tijdens de kerstvakantie

De KNVB en eMense hebben daarom het Eindbazentoernooi in het leven geroepen: een FIFA-toernooi dat kinderen en jongeren vanuit huis kunnen spelen op oudjaarsdag. Het toernooi vindt in veel gemeenten in Nederlands plaats. Vanwege de coronamaatregelen is de kerstvakantie ineens een week langer geworden voor kinderen en jongeren en daarom werd naar extra vermaak gezocht.

Meer plezier voor de jeugd

Ook gemeente Arnhem doet mee aan dit initiatief om de jeugd meer plezier te gunnen op oudjaarsdag. De coronamaatregelen raken meerdere doelgroepen, zo ook kinderen en jongeren. Jan van Dellen, wethouder Sport: ‘’ De coronamaatregelen raken de jeugd diep. We zien onze kinderen graag veel buiten spelen, maar nu fysiek samenkomen niet kan willen we Arnhemse jongeren toch iets bieden om naar uit te kijken.

Meerdere gemeenten doen mee

Het is mooi om te zien dat meerdere gemeentes dit FIFA-toernooi op Oudjaarsdag onder de aandacht brengen, zodat er een grote opkomst zal zijn voor de jeugd. We hopen dat dit, samen met de vele andere activiteiten die de komende weken in samenwerking met jongerenwerk en Sportbedrijf Arnhem worden georganiseerd, de kerstvakantie toch iets leuker maakt. Ik verwacht een geslaagd toernooi!

FIFA-toernooi

Ontzettend gaaf initiatief!’’ Het toernooi wordt gehost door E-sporter en YouTuber Koen Weijland. Het FIFA-toernooi is geheel gratis. Arnhemse kinderen en jongeren kunnen zich inschrijven via deze link: https://forms.gle/2YcF7hW3DHnNF9hr8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio