9 C
De Bilt

Flexibel werken en slim reizen? Doe je voordeel met Zo Werkt Het!

Arnhem Op 22 september 2020 start de landelijke campagne Zo Werkt Het, die werkgevers en medewerkers helpt om flexibel (thuis) te werken en slim te reizen. Zij hebben de afgelopen maanden bewezen dat thuiswerken wérkt. Voorlopig blijft thuiswerken – waar mogelijk – de norm om corona onder controle te houden. Hoe faciliteer je medewerkers om thuis te werken? Hoe houden we de wegen filevrij als mensen toch naar het werk gaan? Zo Werkt Het ondersteunt werkgevers én medewerkers met tools, tips en inspirerende voorbeelden.

Flexibel

Veel organisaties en hun medewerkers hebben in financiële, organisatorische en emotionele zin last ondervonden van de corona-crisis. Maar deze crisis heeft ook positieve dingen voortgebracht. Werkgevers en werknemers hebben laten zien dat thuiswerken in veel gevallen wérkt. Daarmee hebben ze bijgedragen aan veel minder drukke wegen, een beter bereikbaar land en minder CO2– en stikstof-uitstoot. Voorlopig blijft thuiswerken – waar mogelijk – de norm om corona onder controle te houden. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk en uitvoerbaar. Het programma Slim & Schoon Onderweg van de Regio Arnhem Nijmegen gaat daarom werkgevers gericht ondersteunen om flexibel (thuis) te werken en slim te reizen bij de doorstart vanuit de corona-crisis. Deze stappen kunnen hierbij helpen:

1. thuiswerken waar het kan;

2. spreiden van reistijden over de dag of de week als reizen naar het werk noodzakelijk is;

3. ov gebruiken waar mogelijk;

4. (elektrisch) fietsen op korte en middellange afstanden;

5. samenrijden op langere afstanden waar mogelijk.

Tips, tools en goede voorbeelden

Om werkgevers en medewerkers hierbij zoveel mogelijk te ondersteunen, start op 22 september de campagne Zo Werkt Het. Een campagne die inspireert en ondersteunt bij het maken van slimme(re) keuzes op het gebied van werken en reizen. Hiervoor hebben we een website www.zowerkthet.nl gemaakt met:

* verschillende tips & tricks en handige mobiliteitstools, -campagnes en -oplossingen. Bijvoorbeeld een thuiswerkchecklist voor werknemers;

* inspirerende voorbeelden van werkgevers die al slimmer reizen en werken;

* een handige communicatietoolkit op maat waarmee organisaties hun werknemers inspireren en motiveren.

Het programma Slim & Schoon Onderweg van de Regio Arnhem Nijmegen helpt werkgevers die hierover advies en ondersteuning willen graag verder, op maat.

Landelijke campagne

Zo Werkt Het is een campagne van Regio Arnhem Nijmegen, de andere Gelderse mobiliteitsregio’s Achterhoek, Clean Tech Regio, Food Valley, Noord-Veluwe en Rivierenland, provincie Gelderland én alle andere mobiliteitsregio’s in Nederland. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ondersteunt de campagne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio