8.8 C
De Bilt

Geldzorgen? Bel met het nieuwe telefoonnummer van gemeente Wijchen 

Gemeente Wijchen heeft vanaf 1 november een nieuw telefoonnummer speciaal voor inwoners met vragen over geldzorgen. Het telefoonnummer is 088 – 432 7100. Dit nieuwe nummer moet het makkelijker maken om hulp te vragen. Hulp is gratis.

Wanneer een inwoner belt, verbindt de telefoniste direct door. Daarna komt de inwoner bij iemand aan de lijn die de situatie beter begrijpt en hulp kan bieden. Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. Op vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. 

Op tijd hulp zoeken bij geldzorgen geeft rust

Mensen met financiële problemen vinden hulp vragen vaak erg lastig. Hoe eerder ze contact opnemen met gemeente Wijchen, hoe makkelijker de financiële problemen op te lossen zijn. De gemeente wil op een laagdrempelige manier hulp bieden. Dat kan bijvoorbeeld door het voeren van een adviesgesprek over geld. Informatie geven over geschikte inkomensregelingen van de gemeente. Hulp aanbieden om schulden af te lossen. Of steun vanuit één van de vele partners van de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan Schuldhulpmaatje of Noodhulp.

Kersverse wethouder Martijn Derks: “De coronacrisis, direct daarna de onverwachte stijging van energiekosten en gestegen inflatie hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om lokaal samen te werken met maatschappelijke partijen. Zo geven we ook de kracht van onze samenleving echt een plaats in onze dienstverlening. Dat noem ik tastbare politiek. Een mooie uitwerking van ons coalitieakkoord! Ook proberen we op deze manier de drempel zo laag mogelijk te houden om hulp te zoeken”.

Samenwerken en elkaar helpen

In het voorjaar stelde de gemeenteraad het beleidsplan ‘Geldzorgen, armoede en schulden’ vast. Dit plan kwam tot stand in nauwe samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties in Wijchen. Zoals bijvoorbeeld Vincentius, Caritas, scholen, Voedselbank, Schuldhulpmaatje en HetWerkt!Wijchen. Samen kwamen zij met het idee voor één direct telefoonnummer. Na één jaar bekijkt de gemeente of ze op deze manier meer inwoners hebben bereikt en uiteraard hulp hebben geboden.

Vanuit thuis extra informatie lezen

Op de website www.wijchen.nl/hulp-bij-inkomen is nog veel meer informatie te vinden over geldzorgen, inkomensregelingen of uitkeringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio