14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Ondernemers en gemeente samen in actie tegen zwerfvuil

Zwerfafval is voor veel ondernemers en inwoners een doorn in het oog. Stichting centrumbelang Doesburg, ondernemers van de binnenstad en de gemeente Doesburg organiseerden daarom woensdagmiddag 7 juni gezamenlijk een actie in de binnenstad om zwerfvuil tegen te gaan. Wethouder Birgit van Veldhuizen, stadscoördinator Marije Monninkhof en drie ondernemers prikten zwerfvuil in de binnenstad en overhandigden een brief aan ondernemers. Horecaondernemers kregen daarnaast ook een prikstok.

zaak van gemeente en ondernemers

Met deze actie willen Stichting centrumbelang Doesburg en de gemeente ondernemers die eten en/of drinken verkopen herinneren aan hun verplichting om de omgeving binnen een straal van 25m rondom hun pand schoon te houden van zwerfvuil. De timing van de actie is omdat nu de temperaturen weer stijgen en het aantal bezoekers en daarmee ook het zwerfvuil in Doesburg toeneemt. Wethouder Birgit van Veldhuizen: “Door samen te werken, houden we de stad schoon. Dat is voor de toerist, de inwoner en de ondernemer wel zo prettig.”

Deze actie maakt onderdeel uit van de campagne DoesBewust. Met deze campagne wil de gemeente op een laagdrempelige, vriendelijke manier aandacht vragen voor enkele regels om het in de stad aangenaam te houden voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio