12.9 C
De Bilt

Gemeente gunt gemeentegrond aan HEC voor feesttent tijdens kermis en carnaval

Druten/Wijchen – Stichting Horeca Events Centrum Wijchen (HEC), een samenwerking van Zaal 4, Cafe Zus en Cafe Anneke, mag de komende jaren met carnaval en de kermis een feesttent neerzetten aan de Kasteellaan op het plein voor het oude gemeentekantoor. Dat is de uitkomst van de openbare selectieprocedure die de gemeente Wijchen begin dit jaar startte.

HEC kwam met beste bieding

In mei nodigde de gemeente lokale ondernemers uit om een aanbieding te doen. Daarop kwamen in totaal twee biedingen binnen. Beide aanbieders voldeden aan alle criteria. HEC deed de hoogste bieding en kwam als winnaar uit de bus.

Vooraf de spelregels bepaald

Om iedereen evenveel kans te geven, bepaalden horeca en gemeente in samenspraak de eisen waaraan inschrijvende partijen moesten voldoen. Die eisen waren vooraf bekend. Toch is ’t Witte Paard Evenementen teleurgesteld over de gang van zaken. Burgemeester Marijke van Beek snapt dat wel. ‘Voorgaande keren wonnen zij steeds de procedure. De afgelopen 20 jaar hebben zij van de Wijchense kermis en carnaval een groot feest gemaakt. Zij hebben echt iets neergezet.’

Wettelijke plicht

De gemeente is wettelijk verplicht om het gebruik van deze gemeentegrond voor exploitatie regelmatig opnieuw op de markt te zetten. Zodat alle ondernemers kunnen meedingen. Het contract met HEC heeft een looptijd van drie jaar. In 2024 hebben alle ondernemers weer een kans om mee te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio