4.3 C
De Bilt

Gevlucht voor de oorlog en thuis in de gemeente Rheden

Rheden – Burgemeester Carol van Eert hijst de Oekraïense vlag om medeleven te tonen aan de mensen in de Oekraïne in het algemeen en de gevluchte mensen in de gemeente Rheden in het bijzonder. 

gevlucht voor oorlog

Op 24 februari is het een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Al 365 dagen is deze oorlog in het leven van gevluchte Oekraïeners en leven zij in angst om hun familie en vrienden. Om te laten weten dat wij juist ook op deze dag aan hen denken en met hen meeleven, heeft burgemeester Carol van Eert vanochtend vroeg de Oekraïense vlag gehesen. 

vlag hijsen. Foto: gemeente Rheden

Daarnaast bracht burgemeester Carol van Eert gisteravond een bezoek aan de twee opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Velp. Op beide locaties is een moment stilte gehouden om stil te staan bij het verlies en verlangen en om de verbondenheid te ervaren. De aandacht en betrokkenheid van burgemeester Van Eert werd zeer op prijs gesteld. 

Oekraïense vluchtelingen. Foto: gemeente Rheden

Burgemeester Carol van Eert: “Ik heb geluisterd naar hun verhalen hoe zij moesten vertrekken uit hun land en hoe zij hier als vluchteling in een voor hen vreemde omgeving welkom zijn geheten. Zij vertelden mij ook dat zij zich niet langer vluchteling voelen en zich welkom voelen op de opvanglocaties, in de buurt, op het werk, op school en in Nederland. Zij zijn dankbaar voor de hulp die wij bieden aan de vluchtelingen en aan Oekraïne en ik vind het mooi dat wij hun die hulp kunnen bieden”.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio