6.7 C
De Bilt

Gorilla’s spelen hoofdrol in het boek ‘Stoor nooit een vlooiende aap’

Arnhem – Dinsdag 14 mei om 13.30 uur biedt biologe Constanze Mager op symbolische wijze de eerste exemplaren van haar boek Stoor nooit een vlooiende aap aan de gorilla’s van Burgers Zoo aan. Mager, hoofd educatie van het Arnhemse dierenpark, presenteert in haar boek ‘verrassende oplossingen uit het dierenrijk voor de dagelijkse problemen en uitdagingen op het werk’. 

Hoofdrol vlooiende Gorilla’s

Gorilla’s imponeren niet alleen met hun fysieke verschijning, maar vertonen ook zeer boeiend gedrag dat absoluut niet overeenkomt met het negatieve imago van brute woesteling dat mede dankzij films en verhalen de wereld in is geholpen. ‘Grote Vriendelijke Reus’ zou een veel passendere benaming zijn voor de zwarte kolos. Deze grote mensapen spelen een belangrijke rol in Magers boek Stoor nooit een vlooiende aap en mogen om die reden de eerste exemplaren van het boek in ontvangst nemen. 

Kennis van dieren als verrassende oplossing voor managementproblemen

Constanze Mager schreef eerder columns voor De Financiële Telegraaf en Management Team, waarin ze steeds weer opmerkelijke parallellen wist te trekken tussen de mensen- en dierenwereld. Misschien hebben bepaalde diersoorten allang oplossingen gevonden voor problemen die mensen dagelijks hoofdpijn bezorgen. Stoor nooit een vlooiende aap is een unieke combinatie van biologie, psychologie en management. 

Stoor nooit een vlooiende aap

Stoor nooit een vlooiende aap is geschreven door Constanze Mager, biologe en hoofd educatie van Koninklijke Burgers’ Zoo, en verschijnt 14 mei 2019 bij A.W. Bruna Uitgevers. Het boek telt circa 384 .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio