14.9 C
De Bilt

Gratis met de bus om spits te vermijden

ARNHEM – Van 14 oktober tot en met 31 december kunnen bezoekers van de binnenstad van Arnhem gratis met de bus naar huis met alle bussen van Breng. Doel van de actie is bezoekers te stimuleren langer in de stad te blijven en daarmee de spits te mijden. Dat betekent minder files en minder volle bussen. Het Happy Hour openbaar vervoer is onderdeel van de ‘Hé kom aan’ campagne om de verkeersdruk in de binnenstad tijdens de spits te verminderen.

De actie geldt op doordeweekse dagen tussen 18.00 en 20.00 uur voor de stadslijnen en van 19.00 tot 20.00 uur voor de overige bussen van Breng.

Gratis kaartje?
buspassagiers kunnen op verschillende manieren meedoen met de actie. Via www.ervaarhetov.nl is het mogelijk om een kaartje voor de busrit uitprinten. Nog makkelijker is het om het kaartje te downloaden met de app ErvaarhetOV via de mobiele telefoon en hiermee gratis in te checken.

Er zijn het afgelopen jaar meer Happy Hour acties geweest. Wie met de auto kwam en na 18.00 uur weer naar huis vertrok, kon rekenen op een cadeaukaart. Fietsers konden sparen voor een gratis cadeaukaart. Meer dan 800 fietsers hebben daar inmiddels aan meegedaan.

De fietsactie loopt overigens nog heel even door, nog tot 13 oktober. De gespaarde bonnetjes kunnen nog tot eind 2017 worden ingewisseld voor een Dit is PAS Arnhem cadeaupas ter waarde van 5 euro. De gratis met de bus actie was afgelopen winter ook al een succes: honderden mensen maakten er gebruik van.

Met de acties hoopt de gemeente de drukte in de spits te verlichten. Ook de ondernemers in de binnenstad zijn blij met deze acties. Bezoekers blijven immers langer in de stad.

Het gratis buskaartje is een initiatief van gemeente Arnhem en provincie Gelderland in samenwerking met Connexxion (Breng) en onderdeel van de campagne ‘Hé Kom Aan’. De campagne ‘Hé Kom Aan’ richt zich op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio