15.2 C
De Bilt

Gratis compost voor inwoners gemeente Rheden

Op zaterdag 25 maart biedt de gemeente Rheden haar inwoners de mogelijkheid om gratis compost op te halen als dank voor het scheiden van groente, friet- en tuinafval (GFT).

Gratis compost

Compost scheppen kan op zaterdag 25 maart tussen 10.00 – 12.00 uur op twee locaties: in Velp bij sportpark Overhagen, vlak bij Biljoen en in Dieren bij de gemeentewerf aan de Meidoornlaan 2. Inwoners die gratis compost willen halen moeten zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger meenemen.

Composteren goed voor tuin, milieu én portemonnee

Compost is goed voor de tuin, omdat het een natuurlijke bodemverbeteraar is. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het regelt de wijze waarop water in een bepaald gebied zich verplaatst en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren is daarnaast goed voor het milieu. Het GFT wordt nuttig hergebruikt. Bovendien is compost een veenvervanger in potgrond, zodat er minder veengrond hoeft te worden afgegraven. Tot slot bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio