13.1 C
De Bilt

Gratis openluchtvoorstelling; GREEN BOOK

Grave – Traditiegetrouw houdt het Filmcafé Grave aan het einde van de zomer een gratis openluchtvoorstelling. Dit jaar wordt de openluchtvoorstelling gehouden op zaterdag 31 augustus a.s. op de Markt/Hoofdwagt in Grave. Aanvang plm. 21.00 uur (zodra het donker genoeg is). De film die vertoond wordt is GREEN BOOK.

Openluchtvoorstelling

De toegang is gratis. Bezoekers kunnen gebruik maken van de aanwezige horecaterrassen. Maar ook mag men zelf een stoel meenemen als men dat liever doet. Bij slecht weer verschuift de voorstelling naar vrijdag 6 september. Bij twijfelachtig weer kan het publiek op zaterdag 31 augustus om uiterlijk 18.00 uur op www.filmcafegrave.nl lezen of de voorstelling die dag doorgaat.

Green book

De film die we gaan vertonen tijdens de gratis openluchtvoorstelling is GREEN BOOK, Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Het Fimcafé

Het filmcafé Grave is bedacht door de Adviesgroep Kunst en Cultuur van de gemeente Grave. Zij willen kunst en cultuur beter bereikbaar maken voor de bevolking van Grave. De gemeente ondersteunt in de vorm van subsidie en het filmcafé krijgt subsidie van het Nederlands Fonds voor de film. Er wordt een uitgebreid aanbod van films verzorgt waardoor mensen uit de wijde omgeving die van film houden het filmcafé hebben
gevonden. Bezoekers van het filmcafé kunnen onder het genot van een drankje of een buffet van de voorstellingen genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio