15.5 C
De Bilt

Green Destinations Platinum Award voor Nijmegen als duurzame bestemmin

Nijmegen was al in bezit van de Green Destinations Golden Award en sinds kort van de Platinum variant. Deze award wordt internationaal uitgereikt aan duurzame toeristische bestemmingen die voldoen aan bepaalde ecologische, sociaaleconomische en culturele criteria. Ook staat Nijmegen met de aanpak van stadseiland Veur-Lent in de top 100 van de Storytelling Award.

Nijmegen al jaren Green Destination

Nijmegen heeft al een aantal jaren de status als Green Destination. Om als Green Destination gecertificeerd te worden, moet een bestemming aan meer dan 100 duurzaamheidscriteria en -indicatoren voldoen. Iedere twee jaar vindt certificering plaats en eens per vier jaar ook een onafhankelijke audit ter plaatse. Voor Nijmegen resulteerde dit in een Platinum Award. Dit staat voor uitmuntendheid op alle gebieden van duurzaam bestemmingsbeheer zoals natuur- en erfgoedzorg, afvalbeheer, energie en klimaat.

De prijs is ook een erkenning voor de inspanningen van de bestemmingen om de aantrekkelijkheid van het toerisme in de toekomst te behouden. Er worden niet alleen zichtbare, tastbare aspecten gemeten, zoals natuurlijk erfgoed, maar ook beleids- en beheerplannen die rekening houden met principes van duurzame ontwikkeling.

Wethouder Toerisme, John Brom: “In Nijmegen hebben we veel aandacht voor duurzaamheid op verschillende gebieden: van maatregelen voor schone lucht tot afvalscheiding en -verwerking en heel praktisch: recyclebare bekers bij events. Samen met duurzame hotels en ondernemers zoals De Nieuwe Winkel draagt dit er allemaal aan bij dat Nijmegen een aantrekkelijke duurzame locatie blijft voor bezoekers.”

Story Telling Award

Naast de Green Destinations Award heeft de organisatie ook een Story Telling Award. Gemeente Nijmegen selecteerde zich met de aanpak van stadseiland Veur Lent voor de top 100. Deze week was er een conferentie waarbij de Story Telling Awards zijn uitgereikt.

Green Destionations Award

Het Green Destinations Award & Certification Program daagt bestemmingen (gemeenten, regio’s, beschermde gebieden en particuliere landgoederen) uit om duurzaam bestemmingsbeheer te bevorderen met als doel milieubewustzijn in de toeristische sector te stimuleren en toe te passen. De Green Destinations-certificering is geaccrediteerd door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC). 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio