9.8 C
De Bilt

Grote deelname gratis probeer-e-bikes

Nijmegen – De campagne ‘Laat de fietser in je los’ heeft in anderhalve week tijd al meer dan 100 aanmeldingen voor het proberen van e-bikes ontvangen; veel meer dan de verwachte 60 deelnemers. Door 30 extra fietsen in te zetten kunnen nu 120 deelnemers een e-bike gratis drie weken gebruiken. Er is inmiddels een wachtlijst. Vanmiddag worden de eerste 30 e-bikes uitgedeeld op de locatie van Dutch Bicycle Centre in Nijmegen.
De deelnemers gaan de e-bike uitproberen gedurende drie weken, vanaf vandaag of vanaf 11 april. Ze moeten dat minstens twee dagen per week doen. Meerdere deelnemers gaven aan, zich al te oriënteren op een e-bike. Ze vinden het fijn dat ze dat met deze actie kunnen ervaren hoe het fietsen naar het werk met een e-bike bevalt. Michiel Carlier uit Beuningen haalde vandaag als eerste een e-bike op. ‘Ik wil er als trainer geregeld mee naar de hockeyclub NMHC bij de campus Heijendaal fietsen.’
‘Laat de fietser in je los’ is een actie van SLIMopweg, dat streeft naar vermindering van de drukte tijdens de spits in de regio. Wethouder Harriët Tiemens: ‘Fantastisch dat er zoveel belangstelling voor e-bikes is! Daarmee zijn afstanden tot 15 kilometer prima te fietsen, zeker als ze over één van de vele snelfietsroutes gaan, die we in Nijmegen de afgelopen jaren hebben aangelegd.’ Deelnemers komen van verschillende locaties rondom Nijmegen, zoals uit Beuningen en Malden en zelfs een uit Oss. Anderen rijden juist van Nijmegen naar hun werk.
Win een e-bike
Iedereen die een reactie plaatst op de Facebookpost over de winactie van FietsnaarNijmegen maakt kans op de hoofdprijs van een e-bike ter waarde van €2000 of op één van de 10 landelijke fietsbonnen van €50 . Meer info over ‘Laat de fietser in je los’  is te vinden op de website en de Facebookpagina van FietsnaarNijmegen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio