10.2 C
De Bilt

Harderwijkerweg in Dieren op de schop

Dieren De Harderwijkerweg is toe aan een update. De verhardingsmaterialen zoals stoepen en asfalt vanaf de Imboslaan tot en met de Prinses Beatrixstraat zijn niet meer in goede staat. Ook de inrichting is aan verbetering toe. Gemeente Rheden heeft aannemersbedrijf NTP uit Zevenaar opdracht gegeven om vanaf 22 augustus 2022 onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de asfaltverharding, riolering en trottoirs.

In maart stond de Ik buurt mee! keet op het kruispunt Wilhelminaweg/Harderwijkerweg. Hier konden inwoners vragen stellen en reageren op de ontwerptekeningen. Het ontwerp is nu definitief.

Voorgenomen werkzaamheden

Alle stenen, tegels en trottoirbanden worden vernieuwd. De ligging van de rijbaan en de inrichting van de weg verandert niet. Ook de riolering blijft liggen. Wel wordt een gedeelte van het riool van binnenuit verstevigd en worden slechte aansluitleidingen vervangen. Verder worden er maatregelen genomen om de weg aan te passen aan het huidige verkeer. Op een aantal plekken wordt een plateau aangelegd en worden kruisingen aangepast. Fietsstroken worden verbreed en op verschillende plekken komt meer groen.

Wethouder Dorus Klomberg:” De Harderwijkerweg is een belangrijke verbindingsweg in Dieren. Ik ben blij dat we hier gaan werken aan optimalisatie van de infrastructuur en aan meer groen in de buurt.”

Planning

De werkzaamheden starten op 22 augustus bij de Harderwijkerweg ter hoogte van de Prinses Beatrixlaan. Van daaruit wordt gewerkt in 7 bouwfasen richting het kruispunt met de Imboslaan. Het werk duurt tot en met eind 2022 en wordt gefaseerd uitgevoerd. Hiermee wordt voorkomen dat de hele Harderwijkerweg onbereikbaar is. Voorafgaand aan de start van de werkzaamheden (per fase) informeert NTP de direct omwonenden per brief over het werk, de planning en eventuele hinder.

Hinder en overlast

Vanaf maandagochtend 22 augustus 2022 geldt op de Harderwijkerweg een aangepaste verkeerssituatie. Mensen kunnen hinder ervaren door extra verkeersdrukte of een tijdelijke omleidingsroute. Gedurende het gehele project is de Harderwijkerweg gedeeltelijk afgesloten voor het doorgaand autoverkeer. Het dorp Dieren is onder andere bereikbaar via de hoofdomleidingsroute N348 – N776 Burgemeester de Bruinsstraat.

Informatiebijeenkomst

Om inwoners verder te informeren over de werkzaamheden, planning en mogelijke (verkeers-) hinder organiseert NTP op donderdag 14 juli 2022 een informatiebijeenkomst.

Datum: donderdag 14 juli 2022

Tijd: 16.00 uur tot 18.00 uur (vrije inloop)

Locatie: T-splitsing Nieboerstraat aan Harderwijkerweg

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio