7.2 C
De Bilt

Heyendaalseweg tussen Groesbeekseweg en Groenewoudseweg tijdelijk weer open

Nijmegen – Vanaf donderdag 29 juli 17.00 uur tot en met maandag 30 augustus 7.00 uur is de Heyendaalseweg in Nijmegen tussen de Groesbeekseweg en rotonde Groenewoudseweg weer in 2 richtingen open voor alle verkeer. Er kan in deze periode niet aan de weg gewerkt worden vanwege de vakantie van de betrokken aannemers.

Groenewoudseweg

Vanaf maandag 30 augustus kan autoverkeer weer in één richting rijden van de Groesbeekseweg naar de Groenewoudseweg op de oostelijke rijbaan. Fietsverkeer blijft in 2 richtingen mogelijk. Op 2 oktober zijn de werkzaamheden naar verwachting afgerond. Gemotoriseerd verkeer in noordelijke richting wordt omgeleid over de Kapittelweg.

Wat is er al gebeurd?

Aan de oostelijke helft van de Heyendaalseweg zijn de werkzaamheden voor het grootste gedeelte afgerond. Het trottoir is aangelegd en de parkeervakken kunnen in gebruik genomen worden. Het nieuwe asfalt is aangebracht tot en met de tussenlaag. Hier kan tijdens de vakantieperiode over gereden worden.

Wat gaat er gebeuren?

Alle wegverharding wordt vernieuwd. Waar mogelijk wordt op duurzame wijze nog goed materiaal hergebruikt. Door het realiseren van verhoogd parkeren (op gelijk niveau met de trottoirs) ontstaat er een duidelijker afscheiding van fietspad en parkeerstrook, waardoor de verkeersveiligheid verbetert.

Heyendaalseweg

Het kruispunt bij basisschool Klein Heyendaal wordt veiliger gemaakt door het aanleggen van een middengeleider en een slagboom die in de ochtendspits wordt gebruikt bij het zebrapad. Om de verkeersveiligheid voor al het verkeer op het kruispunt bij de school te bevorderen wordt de Professor Huijbersstraat eenrichtingverkeer richting de Heyendaalseweg en wordt het kruispunt iets verhoogd aangelegd.

Vergroenen

Ook worden er later in het plantseizoen 9 bomen vervangen en er komen nog 6 bomen bij. De grond rond alle bomen wordt verbeterd zodat de bomen beter kunnen groeien.

Meer informatie

Op https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/participatieproces-heyendaalseweg staat meer informatie over de werkzaamheden aan de Heyendaalseweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio