6.5 C
De Bilt

Historisch Vervoer Millingen in het zonnetje gezet

Historisch Vervoer Millingen stopt. Vanaf 1988 heeft een groep bevlogen vrijwilligers Millingen aan de Rijn op de kaart gezet door het organiseren van een toertocht met oldtimers en klassieke auto’s. Na een bescheiden begin als Millings Oldtimer en Klassieker Treffen groeide dit evenement al snel uit tot een evenement met honderden deelnemers.

Liefhebbers van klassieke auto’s zetten de toertocht en het jaarlijks samenkomen in Millingen met grote letters in de agenda. Voor duizenden anderen was het middagprogramma in het centrum van het dorp een geliefd uitje.

Waarom stopt Historisch Vervoer Millingen?

Na 31 edities heeft de organisatie met pijn in het hart besloten dat er géén nieuwe editie van het Oldtimer Treffen komt. Het wordt steeds moeilijker om aan de steeds strenger wordende voorwaarden te voldoen. En er wordt steeds meer gevraagd van de organisatie en de tientallen benodigde vrijwilligers. Door de coronatijd kon het iconische evenement een aantal jaren niet doorgaan. Voor een aantal vrijwilligers was dit aanleiding om te stoppen. Ook had
een heel aantal sponsoren het bedrijf inmiddels beëindigd.

Aanleiding voor het team om het moeilijke besluit te nemen om te stoppen. Maar wel het juiste besluit, vinden ze ook nu nog. Na zoveel jaren op hoog niveau gepresteerd te hebben wil de organisatie op de kwaliteit van het evenement geen stap achteruit doen.

Bedankje gemeente

Voor burgemeester Mark Slinkman en wethouder Alex ten Westeneind is dit voldoende aanleiding om de vrijwilligers Harrie Coerwinkel, Roos Thijssen en Lars Bakker met een mooie bos bloemen hartelijk te bedanken voor de geweldige inzet gedurende zoveel jaren. Mark Slinkman: “Met dit prachtige evenement heeft Historisch Vervoer het dorp Millingen
echt op de kaart gezet! Ik bedank ze dan ook voor de fijne samenwerking al die jaren!” Wethouder ten Westeneind sluit zich daarbij aan: “Als Millingenaar ben ik enorm trots op wat deze club gedurende tientallen jaren gepresteerd heeft voor ons dorp!”

Reactie organisatoren

Roos, Harrie en Lars zijn blij met de lof van de gemeente en benadrukken de motivatie om op kleinere schaal evenementen te blijven organiseren. Zoals de toertocht die op 9 september jl. werd georganiseerd met 18 voertuigen voor de bewoners en vrijwilligers van het Millingse Gasthuis St Jan de Deo. Roos Thijssen: “We merken dat we de mensen daarmee zoveel plezier hebben gedaan dat een vervolg hierop zeker in de planning zit. Millingen als oldtimerdorp blijft bestaan!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio