8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Iedereen kan meedoen op paralympische sportdag

Altijd al willen weten hoe het is om in een rolstoel te basketballen, te tafeltennissen of te hardlopen achter een racerunner? Kom dan op woensdag 12 september van 13.00 tot 17.00 uur naar de paralympische sportdag in de SKF Korfbalhal aan de Wageningselaan 1 in Veenendaal. Mensen met én mensen zonder lichamelijke beperking kunnen deze middag kennismaken met aangepast sporten en verschillende clinics volgen. De paralympische sportdag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Ede, Barneveld, Nijkerk, Rhenen en Veenendaal.

Sport en bewegen bereikbaar voor iedereen. Dat is het uitgangspunt van de gemeente Barneveld en de andere samenwerkende gemeenten. Hiermee sluiten zij aan bij de campagne van de Provincie Gelderland ‘Gelderland Sport Onbeperkt’ om een jaar lang aangepaste sporten in de spotlight te zetten.

Sporten met of zonder beperking

De paralympische sportdag op woensdag 12 september is een prachtige gelegenheid om te ervaren hoe gevarieerd het aanbod aan aangepast sporten is. In de SKF Korfbalhal kan worden kennisgemaakt met rolstoelbasketbal, rolstoelbadminton, aangepast tafeltennis, race running en aangepast schermen. Jong en oud, met of zonder lichamelijke beperking, kan plaatsnemen in een sportrolstoel en ervaren hoe fantastisch al deze – eigenlijk heel gewone – sporten zijn. Voor vragen over de paralympische sportdag kunt u mailen
naar t.donkervoort@barneveld.nl (Theresa Donkervoort).

Compleet aanbod op www.unieksporten.nl

Uniek Sporten ondersteunt sportaanbieders die gehandicaptensport willen aanbieden, maar helpt ook mensen met een handicap de juiste sport te vinden. In de gemeente Ede, Barneveld, Nijkerk, Rhenen en Veenendaal is een groot aanbod aan sporten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vijf gemeenten sluiten zich officieel aan bij het digitale platform van Uniek Sporten. Vanaf woensdag 12 september staat een compleet aanbod aan sporten op de website www.unieksporten.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio