15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Informatiepunt Ouder en Kind nu ook in Rheden en Velp

In navolging op Dieren start er in Rheden en Velp op woensdag 17 april 2024 een wekelijks Informatiepunt Ouder en Kind. Dit informatiepunt is onderdeel van Ouders&Zo, een ontmoetingsinitiatief van Incluzio Rheden voor ouders en opvoeders.

Met dit nieuwe informatiepunt wordt ouders en opvoeders ruimte geboden om niet alleen andere ouders te ontmoeten en ervaringen te delen, maar ook om vragen te stellen of samen te sparren over alles wat met het hebben van kinderen te maken heeft: de ontwikkeling van hun kind, het ouderschap, thuissituaties, geld en gezondheid. Naast professionals van Incluzio Rheden zijn hier vaak ook mensen van onder andere Stichting Leergeld en Humanitas aanwezig.

Het idee is heel simpel: ouders kunnen hier allerlei vragen stellen en als zij willen ook sparren met een professional over thema’s waar zij tegenaan lopen. Er wordt dan met hen meegedacht over bijvoorbeeld opvoeding, het ouderschap, geld en gezondheid.

Waar en wanneer informatiepunt Ouder en Kind?

De nieuwe infopunten vinden plaats in de volgende dorpen:

  • Velp: elke woensdag van 14.15 tot 15.30 uur in Buurthuis De Poort
  • Rheden: elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur in Dorpshuis Rheden
  • Dieren: elke laatste woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in bibliotheek De Zoomerij, in het huisje aan de rechterkant.

Let op: tijdens de schoolvakanties komen deze informatiepunten te vervallen.

Aanvulling op Ouders&Zo programma

De nieuwe informatiepunten zijn een aanvulling op de huidige programma’s van Ouders&Zo. Zo is er in Dieren naast het Informatiepunt ook een maandelijkse koffieochtend en een maandelijkse groepsactiviteit. Hier ontmoeten ouders andere ouders en doen hier samen leuke dingen met hun kinderen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de nieuwe Informatiepunten Ouder en Kind of over Ouders&Zo neemt u contact op met de Dorpscoach van Incluzio Rheden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio