1.7 C
De Bilt

Eerste nachtelijke integrale controle buitengebied

Bemmel – Medewerkers van Politie Gelderland-Midden, Staatsbosbeheer, Wildbeheer Eenheid, Hengelsport Federatie Midden-Nederland en gemeente Lingewaard voerden vrijdag samen een controle uit in het buitengebied van Lingewaard. Doel was om zicht te krijgen op eventuele illegale activiteiten.

Negen toezichthouders bezochten en controleerden tussen 22.00 en 01.00 uur verschillende locaties in het buitengebied, bedrijventerreinen, parkeerplaatsen en sportparken. Ook controleerden zij verscheidene auto’s. Daarbij namen zij onder meer twee cilinders met lachgas in beslag. In het buitengebied vonden zij gedumpt huisafval.

Preventief

Lingewaard organiseert vaker integrale controles. Voor het eerst gebeurde dat deze keer tot in de nacht. De actie had een preventief karakter; regelmatige controles moeten illegale activiteiten (dumpingen, stroperij, drugshandel) in Lingewaard voorkomen.

Burgemeester Nelly Kalfs kijkt terug op een geslaagde actie: “Ik vind het belangrijk dat we dit soort controles regelmatig doen om mensen met verkeerde bedoelingen een stap voor te zijn. Bovendien verbetert dit soort acties de samenwerking tussen de verschillende instanties. Dat vergroot uiteindelijk onze slagkracht. Samen zijn we sterker dan de som der delen.”

Aanleiding

Helaas staat de veiligheid in het buitengebied onder druk door de toename van criminele activiteiten. Door de uitgestrektheid van het buitengebied kunnen criminelen er vaak ongezien opereren. Om die reden vinden daar met regelmaat gevallen van stroperij, diefstal en dumping plaats en is het een gewilde plek voor drugscriminelen.

Verdachte situaties melden

Burgemeester Kalfs roept inwoners op om de politie te bellen als zij iets verdachts zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de illegale activiteiten zitten. Melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem. Zo zorgen we met elkaar dat Lingewaard veilig blijft.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio