26.6 C
De Bilt
zondag, 14 augustus 2022

Inwoners Oranjebuurt Dieren denken massaal mee

Dieren – De Oranjebuurt in Dieren gaat op de schop. De riolering in deze wijk is aan het einde van zijn levensduur en moet vervangen worden. Omdat de straat dan toch open moet, kijkt de gemeente Rheden ook direct kritisch naar de herinrichting van de openbare ruimte. Het ontwerp maakt de gemeente samen met de bewoners uit de Oranjebuurt. In dit ontwerp streeft de gemeente naar een veilige en duurzame inrichting. Woensdag 8 december kunnen inwoners terecht op het Wilhelminaplein om in gesprek te gaan over de ontwikkelingen. 

Ruim 300 suggesties uit Oranjebuurt

De afgelopen weken konden inwoners hun wensen en de knelpunten die zij ervaren kenbaar maken. Via een bewonersbrief en een flyer werd gevraagd hierover na te denken en vooral gebruik te maken van deze mogelijkheid. In totaal zijn er maar liefst 316 suggesties ingezonden en dat laat zien dat de inwoners erg betrokken zijn. “Ik ben verheugd dat zoveel inwoners de moeite hebben genomen hun suggesties te delen en dat zij met ons meedenken zodat hun buurt veiliger, groener en duurzamer kan worden.” aldus wethouder Dorus Klomberg. 

Verkeersveiligheid, parkeren en groen 

Veel mensen hebben wensen en knelpunten genoemd op het gebied van de verkeersveiligheid, sluipverkeer en parkeren. Maar ook de mogelijkheid om regenwater af te kunnen koppelen om zo het riool te verminderen en het behouden van bomen en groen zijn veelgenoemde wensen. Alle ontvangen reacties zijn te lezen op de website www.oranjebuurtmee.nl

Informatiepunt op 8 december 

Op woensdag 8 december tussen 9.00 en 19.00 uur kunnen inwoners terecht bij het informatiepunt op het Wilhelminaplein. De gemeente is daar dan aanwezig om informatie te geven over de stand van zaken van de werkzaamheden in de wijk. En ook daar kunnen de ontvangen reacties bekeken worden. Hou rekening met de geldende coronamaatregelen door een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ziet u dat het druk is? Kom dan op een later moment die dag terug. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio