24 C
De Bilt

IW4, al 65 jaar een begrip

65 jaar geleden op 15 mei 1959 werd IW4, het sociaal ontwikkelbedrijf voor inwoners van Renswoude, Rhenen en Veenendaal opgericht. Door de jaren heen veranderde er veel maar de belangrijkste drijfveer van het bedrijf bleef ongewijzigd: zoveel mogelijk mensen naar werk helpen. Dat wás en ís de missie van IW4.

Met de jarenlange ervaring om mogelijkheden te benutten en oplossingen te bieden voor klanten zet IW4 zich al 65 jaar in voor inwoners die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van werk. In de beginjaren lag daarbij het accent vooral op het bieden van werk voor mensen met een handicap. Dat is in de loop van de jaren veranderd. IW4 is er nu voor iedereen die hulp of begeleiding nodig heeft om aan het werk komen.

Denk daarbij aan mensen met taalproblemen, een beperking of doordat iemand door ziekte langere tijd uit het arbeidsproces is geweest. ‘We streven er naar dat iedereen met werk meedoet en onderdeel uitmaakt van de maatschappij. Want werk maakt gelukkig, daar zijn we van overtuigd.’- aldus Leonard Steetsel, algemeen directeur/bestuurder van IW4.

Midden in de samenleving

Niet alleen de bredere doelgroep, maar ook de openheid en transparantie zijn opvallende veranderingen. ‘In het verleden zaten bedrijven als IW4 nog wel eens ver weg, achteraan op een bedrijventerrein. Als buitenstaander had je geen idee wat voor werk daar gebeurde. Dat is momenteel echt anders. We laten graag zien wat we doen: zinvol en volwaardig werk.’ aldus Leonard Steetsel.

Het oude pand, wat afgelopen jaar plaats maakte voor de nieuwe locatie, helpt daar bij. Openheid en transparantie stonden bij de bouw hiervan centraal. Door ondernemers en andere organisaties in het vergadercentrum te ontvangen, is dit ontwikkelbedrijf een plek waar bedrijven en inwoners samenkomen. Een bruisende plek, midden in de samenleving.  

Jubileumviering

Op 15 mei werd het jubileum gevierd met een gezamenlijk dagje uit voor alle medewerkers. In de loop van het jaar staan er ook nog een aantal andere activiteiten op de planning. ‘Geen grootse festiviteiten, maar we zullen gedurende het jaar aandacht schenken aan dit bijzondere jubileum’ aldus Leonard Steetsel.

Over IW4

IW4 is het sociaal ontwikkelbedrijf voor Renswoude, Rhenen, en Veenendaal. Bij IW4 kun je werken op een van de eigen afdelingen met montage- en verpakkingswerk (waaronder het verpakken van voedingsmiddelen), schoonmaakwerk of horecawerkzaamheden. Ook kun je met begeleiding van HetWerktNu, onderdeel van IW4, gedetacheerd worden naar werk in een bedrijf elders in de regio. Ben je er nog niet aan toe om aan het werk te gaan, of zijn er andere belemmeringen waardoor het niet lukt om zelf een baan te vinden, dan biedt IW4 inwoners diverse ontwikkelmogelijkheden om de stap naar werk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio