17.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Jeugd Grave kan zich vermaken als piekenier en musketier in Historisch Spektakel

In het weekend van 6 en 7 april 2024 vormt het Brabantse Grave het toneel voor het Historisch Spektakel. Het naspelen van het leven van 1674 in de meeste bevochten vesting met de stad als decor.

Beleg van Grave

Dit evenement neemt bezoekers mee terug naar 1674, waarbij ze het Beleg van Grave herbeleven door middel van dynamische acties, het geluid van kletterende wapens en indrukwekkende demonstraties. Zowel inwoners als gasten kleden zich in historische gewaden om de ervaring van het verleden te versterken.

Daarnaast worden jonge inwoners uit Grave en nabije regio’s in de stad getraind door de ervaren piekenier Baroen tot musketiers van de Staatse troepen, waar ze vaardigheden als marcheren, strijden en posities innemen tegen de vijand aanleren. Het Franse bezettingsleger, vertegenwoordigd door het Garderegiment d’r Kueb van Heele, leert de kinderen zich te verdedigen tegen de Staatsen.

Willem van Oranje en Anna van Buren

Op beide dagen, om 16:00 uur, leiden deze troepen samen met alle andere deelnemers Willem van Oranje en Anna van Buren in een feestelijke parade door de stad. Kinderen kunnen zich vanaf heden opgeven via de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio