10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Joep Seijnaeve kinderburgemeester gemeente Duiven

Vijf sterke kandidaten streden maandagavond 21 november in de raadszaal van het gemeentehuis van Duiven om de eervolle titel van kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Zichtbaar gespannen maar goed voorbereid hielden ze voor een volle zaal een presentatie over hun plannen en dromen voor de gemeente. Na een spannende verkiezingsavond is Joep Seijnaeve gekozen als opvolger van de huidige kinderburgemeester Elias Kemperman. Joep is elf jaar en zit in groep zeven van IKC Remigius.

Moeilijke opgave voor de jury

De jury was aangenaam verrast door de kwaliteit van de ingezonden sollicitaties. Kinderen die in de gemeente Duiven wonen en in groep zeven zitten konden solliciteren door middel van een video. Hieruit werden vijf kandidaten gekozen om zich voor de jury te presenteren. De jury bestond uit burgemeester Huub Hieltjes, wethouder Johannes Goossen, raadslid Elena Schrijner en de huidige kinderburgemeester, Elias Kemperman.

Voor de jury was het geen makkelijke beslissing, want alle kandidaten hadden een goed verhaal en zouden het als kinderburgemeester prima doen. Helaas kan er per jaar maar één kinderburgemeester zijn en moest er een keuze worden gemaakt. Toen de jury na beraad terugkeerde naar de raadszaal werd het muisstil in de zaal en waren er chocoladeletters voor alle kandidaten. Kinderburgemeester Elias Kemperman maakte de winnaar bekend: Joep Seijnaeve. Daarna overhandigde burgemeester Huub Hieltjes hem een bos bloemen.

Joep Seijnaeve: “Raar gevoel maar veel zin”

Joep onderscheidde zich onder andere door zijn presentatie te beginnen met een solo op zijn trompet. Burgemeester Hieltjes: ‘Ik ben iedere keer weer onder de indruk van hoe goed kinderen zich kunnen presenteren. Joep reageerde ook goed op vragen en liet zich niet van de wijs brengen.’ Direct na de uitslag werd Joep meegenomen door een fotograaf. Hij was zichtbaar onder de indruk van alle aandacht en het flitsen van de camera. ‘Andere hadden ook goede presentaties, dus dat ik het ben geworden is een raar gevoel. Maar ik heb er heel veel zin in!’

Joep Seijnaeve mag zich de derde kinderburgemeester van Duiven noemen. Op dinsdag 6 december om 19.30 zal hij in de raadsvergadering in het gemeentehuis van Duiven worden geïnstalleerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio