19.1 C
De Bilt
zaterdag, 25 juni 2022

Junior Cyber Agents in gemeente Renkum gehuldigd

Renkum – 6 december was een bijzondere dag voor Benjamin, Quinn en Daniël in de gemeente Renkum. Zij werden officieel gehuldigd als Junior Cyber Agent van de gemeente Renkum.

Twee agenten en een medewerker Veiligheid van de gemeente Renkum brachten maandag een verrassingsbezoek aan de drie digitale speurneuzen. Zo vond de huldiging plaats en ontvingen de drie een kleinigheidje. Burgemeester Agnes Schaap liet aan de drie Cyber Agents weten bijzonder trots op ze te zijn, en dat de gemeente erg blij is met hun inzet.

De afgelopen weken werden Benjamin, Quinn en Daniël via het online spel HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en
voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Denk aan ouders en grootouders, hun omgeving en zo uiteindelijk de gemeente en alle inwoners.

Een spel als opleiding voor Junior Cyber Agent

Nog steeds blijft de gemeente zoeken naar nieuwe Junior Cyber Agents. HackShield is een
doorlopende game met steeds nieuwe missies en uitbreidingen. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar die graag Cyber Agent willen worden, kunnen zich nog steeds aanmelden via
www.joinhackshield.nl. Hoe meer Cyber Agents, hoe veiliger onze gemeente is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio