2.2 C
De Bilt

Kjeld Kempers uit Zelhem nieuwe jeugdburgemeester van Bronckhorst

Bronckhorst – Op de oproep ‘Wie wil jeugdburgemeester van Bronckhorst worden’ onder leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de gemeente kwamen 7 aanmeldingen binnen. Deze waren voorzien van mooie motivaties en een jury vroeg hen vanmiddag allemaal om via een korte presentatie en het verdedigen van enkele stellingen in een kort debat te laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere ‘baan’. Kjeld Kempers uit Zelhem kwam hiervan als winnaar uit de bus en wordt tijdens de raadsvergadering op 31 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis officieel benoemd.

Kjeld pleit voor aandacht kinderen met autisme

Burgemeester Marianne Besselink: “Kjeld maakte indruk met zijn presentatie. Hij vroeg aandacht voor activiteiten voor kinderen met autisme. Zo zou hij graag zien dat er twee prikkelloze uren worden ingesteld op de kermis, zodat kinderen met autisme ook van de kermis kunnen genieten. Daarnaast wil hij de eenzaamheid onder ouderen bestrijden en wil hij meer milieuparken zodat afval makkelijk ingezameld kan worden. Hij vertelde enthousiast, had eigen ideeën en nam actief deel aan het debat. Binnenkort spreken we af hoe Kjeld het jeugdburgemeesterschap verder gaat invullen en bij welke evenementen hij aanwezig zal zijn.”

Wat houdt het jeugdburgemeesterschap in?

De taak van de jeugdburgemeester is leuk, maar ook serieus. Kjeld zal bijvoorbeeld samen met de echte burgemeester aanwezig zijn bij enkele speciale activiteiten in de gemeente, zoals de uitreiking van het jaarlijkse jeugdlintje. Daarnaast kunnen kinderen in Bronckhorst bij hem terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. De jeugdburgemeester kan deze dan aankaarten bij burgemeester Besselink. De jury bestond uit burgemeester Marianne Besselink, raadslid Yoeri Klein Braskamp, Evi Otten, jeugdburgemeester nov. 2018/nov. 2019 en onze beleidsmedewerker onderwijs Stefanie Huurnink. Kjeld Kempers is een jaar de jeugdburgemeester. Volgend najaar vindt een nieuwe verkiezing plaats. Bronckhorst kiest ieder jaar een nieuwe jeugdburgemeester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio