12.8 C
De Bilt

Lasten Bert’s Animal Verhuur verbeurd

Beneden-Leeuwen – Begin januari heeft de gemeente West Maas en Waal aan Bert’s Animal Verhuur opnieuw lasten onder dwangsom opgelegd voor de illegale bouwsels met dieren, de illegale hondenfokkerij, de dierenverhuur en het ontbreken van een aanvullend asbestonderzoek. Deze lasten (met uitzondering van de last van de dierenverhuur) zijn op 22 februari verbeurd.

Bert’s Animal verhuur

Tot afgelopen vrijdag had Bert’s Animal Verhuur de tijd om deze dwangsommen te betalen. De dwangsommen zijn niet betaald. Om deze reden hebben wij vandaag een invorderingsbesluit verstuurd. Het sturen van een invorderingsbesluit is na het verbeuren van de dwangsom de eerste stap die de gemeente moet zetten wanneer de dwangsommen niet betaald zijn. In het invorderingsbesluit staat aangegeven dat wij de verbeurde dwangsommen invorderen. Tegen deze invorderingsbesluiten staat wederom een bezwaartermijn van zes weken open.

Verbeurd verklaard

Daarnaast heeft de gemeente West Maas en Waal op 31 januari en 1 februari uitvoering gegeven aan de bestuursdwang bij Bert’s Animal Verhuur. Hierbij zijn meer dan 40 goederen van het perceel verwijderd. Deze spullen zijn opgeslagen bij een externe opslag. Wettelijk gezien mogen deze spullen na 13 weken verkocht dan wel vernietigd worden.
Inmiddels heeft de gemeente een kostenbeschikking verstuurd naar Bert’s Animal Verhuur voor de kosten van de uitvoering van de bestuursdwang en het vervoer en de opslag van de goederen. Tegen deze kostenbeschikking (van ruim € 63.000,-) heeft Bert’s Animal Verhuur een voorlopige voorziening ingesteld en bezwaar ingediend.   Ook loopt op dit moment de invorderingsprocedure voor de eerder opgelegde dwangsommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio