22.7 C
De Bilt

Legorobots programmeren in de bieb

Overbetuwe – Gratis Legorobots programmeren in de bieb? Of wil je liever zelf je eigen spelletje programmeren zoals flappybird? Dankzij een bijzondere samenwerking tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en ROC Rijn IJssel kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar gratis workshops volgen in de Bibliotheken in Overbetuwe.

Workshop Legorobots programmeren

Reserveer in de bieb snel een plaatsje voor de workshop Legorobots programmeren op 27 november (Bibliotheek Huissen) of 25 januari (Bibliotheek Heteren). Kinderen tussen de 8 en 10 jaar kunnen van 15.30 tot 17.00 uur ervaren hoe het is om een robot aan te sturen.

Ook andere dingen programmeren

Liever leren hoe je je eigen spelletjes programmeert, zoals het bekende spelletje flappybird? Kinderen 6 tot 8 jaar kunnen spelenderwijs van start met het programma Scratch op 20 november (Bibliotheek Huissen) of 30 november (Bibliotheek Heteren) van 15.30 tot 17.00 uur. Voor 10 tot 12-jarigen gaat de workshop websites bouwen op 4 december (Bibliotheek Huissen), 5 februari (Bibliotheek Gendt) en later ook in Heteren, Zetten en Bemmel van 15.30 tot 17.00 uur iets dieper in op HTML en CSS. In de Bibliotheek Elst worden de workshops ook gegeven, maar daar zijn ze al bijna allemaal volgeboekt.

Eigen laptop

Voor alle drie de workshops heb je je eigen laptop nodig. Schrijf je vooraf in bij de balie in de Bibliotheek, dan krijg je in de bieb meteen te horen welke programma’s je vast kunt downloaden zodat je direct aan de slag kunt.

Les door studenten ICT

Studenten ICT van ROC Rijn IJssel geven deze gratis workshops in het kader van hun college ‘burgerschap’. De bibliotheek wil persoonlijke ontwikkeling stimuleren, de samenwerking met het ROC met daaruit volgend de workshops 21e-eeuwse vaardigheden voor kinderen zijn daarin een mooie aanvulling.

Kijk voor een volledig overzicht van activiteiten op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden op obgz.nl/agenda-digitalplayground.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio