9.5 C
De Bilt

Kinderburgemeesters Lingewaard en Overbetuwe zaaien bloemrijke akkerranden in

De kinderburgemeesters Eva Gül van Overbetuwe en Merel Hillen van Lingewaard hebben woensdag 11 mei samen met vrienden en vriendinnen bloemrijke akkerranden ingezaaid, op de akker van boer Klomp in Huissen. Wethouder Wijnte Hol uit Overbetuwe hielp de kinderen daarbij.

Goed voor variatie in natuur van Lingewaard

De bloemrijke akkerranden zijn een initiatief van beide gemeenten in samenwerking met ANV Lingestreek en 22 agrarische bedrijven. Het bloemenmengsel zorgt voor meer variatie in natuur en landschap. De bloemen zorgen voor voedsel en beschutting voor weide- en akkervogels en veel insectensoorten zoals bijen, hommels en vlinders. Deze insecten zorgen ook weer op een natuurlijke manier voor de bestrijding van schadelijke insecten in landbouwgewassen zoals tarwe en aardappels.

Akkerranden inzaaien kinderburgemeesters Overbetuwe en gemeente Lingewaard(©)
Akkerranden inzaaien kinderburgemeesters Overbetuwe en gemeente Lingewaard(©)

Fietsroute langs bloemrijke akkerranden

Zelf bloemrijke akkerranden bewonderen? Dat kan! Het zaad dat nu gezaaid is, komt binnen 3 tot 4 weken op. In augustus bloeien de akkerranden volop. Ook op andere plekken in Lingewaard en  Overbetuwe zaaien agrariërs nu bloemrijke akkerranden in. Via de fietsroute ‘Bloemrijke Akkerrandenroute’ die op de website gelderseroutes.nl staat, komt u langs zo’n 25 velden met een totale oppervlakte van 13 hectare.

Folder met fietsroute

Vanaf juli ligt er ook een folder met de fietsroute klaar op de gemeentehuizen in Lingewaard en Overbetuwe. Ook worden er in augustus nog extra activiteiten georganiseerd. Hierover wordt u geïnformeerd via social media en via de gemeentepagina’s in Het GemeenteNieuws. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Gelderland. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio