7.7 C
De Bilt

Jongerenlintje voor Wijchense Soumaïya

Burgemeester Renske Helmer-Englebert van gemeente Wijchen heeft gisteren, op de internationale Dag van de Rechten van het Kind, een Jongerenlintje uitgereikt aan de 16-jarige Soumaïya. Een gepaste dag om aandacht te hebben voor bijzondere prestaties van kinderen en jongeren.

Maandagmiddag 20 november 2023 hielp Soumaïya haar moeder met schoonmaakwerk. Daar stopte ineens een grote witte limousine voor de deur. Samen met haar moeder en broers mocht zij instappen. Tot haar verrassing eindigde de rit bij Kasteel Wijchen. Na een mooie toespraak van burgemeester Renske Helmer kreeg Soumaïya een medaille en oorkonde uitgereikt.

Soumaïya

De laatste jaren is er veel gebeurd in het jonge leven van Soumaïya. Haar jongere broer heeft door een beperking één op één zorg nodig. Hierdoor rust er al van jongs af aan een mantelzorgtaak op haar schouders. Soumaïya zorgt voor haar broertje wanneer haar moeder aan het werk is. Ze houdt dan ook het huishouden draaiende voor het gezin. Daarnaast draagt zij bij aan het gezinsinkomen met een bijbaantje.

Afgelopen zomer werd de moeder van Soumaïya ernstig ziek. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Soumaïya nam toen enkele maanden de volledige zorg voor haar broers en het huishouden op zich. Zij bezocht deze periode regelmatig haar moeder, volgde trouw haar lessen voor het VWO en behaalde ook nog eens in korte tijd het diploma Cambridge Engels. Meerdere mensen in haar omgeving hebben haar doorzettingsvermogen opgemerkt en vonden dat dit een officiële waardering mag krijgen.

Beoordeling door Wijchen

De voordracht is beoordeeld door burgemeester Renske Helmer-Englebert, Joost Kersten (het jongste raadslid van Wijchen) en Henk Keijman (rector van het Maaswaal College). De manier waarop Soumaïya zich van jongs af aan inzet voor het welzijn van haar moeder en broers was voor de jury aanleiding een lintje toe te kennen.

Burgemeester Renske Helmer noemt haar een bijzondere jongedame, die zich intensief inzet voor haar familie. En dit getuigt van een enorm verantwoordelijkheidsgevoel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio