2.2 C
De Bilt

Luisterwandeling Backward Turkey met Marco Martens

Nijmegen – Van 17 juli tot en met 20 september kun je al wandelend, fietsend of zittend van de luistervoorstelling Backward Turkey genieten. In deze voorstelling neemt theatermaker Marco Martens je mee op zijn talige en muzikale zoektocht om beter naar zijn lijf te leren luisteren. Op zaterdag 17 juli is er vanaf Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen bovendien een luisterwandeling geleid door Marco, met aan het eind een optreden van hem in het monumentale Besiendershuis aan de Waalkade.

Backward Turkey

In de audiovoorstelling Backward Turkey schetst maker Marco Martens een portret van een generatie die meer in zijn hoofd zit dan in zijn lijf. Op talige wijze doet hij verslag van zijn onbeholpen zoektocht beter naar zijn lijf te leren luisteren om zo zijn burnout-achtige klachten het hoofd te bieden. Backward Turkey, vernoemd naar Martens’ onnavolgbare dronkemansdansje, is een samenwerking met multi-muzikant Michiel van Iersel. De voorstelling duurt 30 minuten.

Luisterwandeling

Op zaterdag 17 juli organiseert jongerenplatform buiten zinnen in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland ZuidDe Nieuwe Oost/WintertuinMensen Zeggen Dingen en cultureel producent De Jongens van Hiernaast een wandeling door Nijmegen. In een groep van tien deelnemers wandel je samen met Marco Martens door de stad en hoor je via een headset Backward Turkey. De wandeling vertrekt om 16 uur bij Bibliotheek De Mariënburg aan het Mariënburgplein en eindigt rond 17 uur in het Besiendershuis met een optreden van Martens. Deelname is gratis en aanmelden kan via de link: aanmelden.dejongensvanhiernaast.com.

In je eigen tijd

Wie liever op een ander moment de voorstelling hoort, kan van 17 juli t/m 20 september langs bij Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek Muntweg en Bibliotheek Beuningen. Op deze locaties hangen posters met een QR-code. Als je deze code scant, opent de webpagina met de luistervoorstelling en kun je meteen of op een later moment Backward Turkey starten. Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek: www.obgz.nl/agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio