16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Burgemeester Marcouch opent nieuw clubhuis Hockeyclub HCM Arnhem

Op zaterdag 14 mei om 17.30 uur opent de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch officieel het clubhuis van hockeyclub HCM Arnhem aan de Drielsedijk in Arnhem. Leden, oud-leden, ouders van spelende kinderen, sponsoren en externe partners zijn die middag bij de opening aanwezig. De opening vindt plaats in een weekend vol festiviteiten op de hockeyclub.

Clubhuis: al twee jaar gereed, maar nauwelijks gebruikt

Het leek allemaal zo mooi. Een seizoen met een bruisend verenigingsleven in een zojuist opgeleverd nieuw clubhuis. Een nieuw gebouw was hard nodig, aangezien het oude clubhuis bijna letterlijk uit elkaar viel en niet meer passend was voor de ruim 900 leden van de hockeyvereniging. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. De afgelopen twee jaren stonden in het teken van aanpassen, waarbij alles op alles werd gezet om het sporten voor leden mogelijk te maken. Daarnaast is er energie gestoken in het behouden van leden. Vooral door in de corona-periode zoveel mogelijk binding te houden en alternatieven te bieden.

Vrijwilligers

Met de inzet van vrijwilligers en partners is er eind 2019 een prachtig nieuw clubhuis gerealiseerd. Door de Covid-19 pandemie is het clubhuis echter nooit officieel geopend. Sinds het voorjaar is het weer volledig te benutten. Nu de Covid-maatregelen voorbij zijn, is er des te meer reden om het clubhuis alsnog – na twee jaar – officieel te openen.

Een heel weekend festiviteiten

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 mei vinden er allerlei festiviteiten plaats. Het clubhuis wordt op zaterdag geopend door de burgemeester. Dit doet hij samen met de HCM-vrijwilliger van het jaar, die door de burgemeester wordt bekendgemaakt. Honderden leden, oud-leden, ouders en kinderen zijn uitgenodigd. Om deel te nemen aan de receptie, jeugddisco, feestavond, diverse clinics, of gewoon om lekker te hockeyen, wat te eten of drinken, of gezellig langs de kant te kijken naar een eigen (klein)zoon of (klein)dochter. Het is dat weekend immers ook een ‘gewoon’ competitieweekend.

Weer roering op de club

De opening symboliseert voor HCM Arnhem een hernieuwde start, met een plek waar de verenigingsleden met elkaar kunnen sporten, samenzijn en laten zien waar de vereniging goed in is: een bloeiende vereniging, met betrokken leden, waar iedereen welkom is. Door het aanbieden van flexibele vormen van lidmaatschappen, zoals trim-, duo-lidmaatschap en hockey 7 competitie, worden ook (potentiële) leden die geen tijd hebben om ieder weekend te spelen, in staat gesteld te hockeyen. De komende tijd staat in het teken van verbinding, met leden, oud-leden en met nieuwe leden uit de diverse Arnhemse wijken en directe omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio