9.2 C
De Bilt

Uitvoering Masterplan Veluwezoom krijgt groen licht

De gemeenten Rozendaal, Rheden en Natuurmonumenten starten met de uitvoering van het Masterplan Veluwezoom. Onderdeel van dit plan is de versnelde afsluiting van de wegen op de Posbank. De provincie draagt 1,7 miljoen euro bij voor de uitvoering van de maatregelen.

Masterplan Veluwezoom

In juni stelden de gemeenteraden het Masterplan Veluwezoom en het bijbehorende uitvoeringsprogramma vast. Daarna is bij de provincie Gelderland een subsidieaanvraag ingediend in het kader van de Regiodeal Veluwe. De aanvraag is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Veluweop1. Deze week hebben Gedeputeerde Staten de subsidie van ruim 1,7 miljoen euro definitief toegekend. Hiervan is de helft bedoeld voor de bekostiging van de gemeentelijke projecten, de andere helft is bedoeld voor projecten van Natuurmonumenten.

Versneld afsluiten wegen

Bij de behandeling van het Masterplan Veluwezoom drong de gemeenteraad van Rheden aan op het sneller afsluiten van de wegen die in het Masterplan zijn opgenomen. Uit onderzoek bleek dat het niet mogelijk is om alle projecten die met de afsluitingen te maken hebben te versnellen. Wel lijkt het mogelijk om met tijdelijke maatregelen tot een eerdere afsluiting van de wegen te komen. Afhankelijk van de te voeren procedures kan deze eerdere afsluiting eind 2023 een feit zijn.

Samenwerkingsovereenkomst

Gemeenten Rheden en Rozendaal en Natuurmonumenten gaan een samenwerkingsovereenkomst tekenen voor de uitvoering van het Masterplan Veluwezoom. In die overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de programmaorganisatie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeenten Rozendaal, Rheden en Natuurmonumenten.

Participatie en gebiedstafel

Bij het opstellen van het Masterplan Veluwezoom heeft de klankbordgroep, met daarin veel belangengroepen, een belangrijke rol gehad. Met de afronding van de planfase is deze klankbordgroep opgeheven. Voor de uitvoeringsfase wordt een zogenoemde ‘gebiedstafel’ ingericht. De eerste bijeenkomst van de Gebiedstafel Veluwezoom is in januari 2023.

De deelnemers aan deze gebiedstafel bestaan uit de leden van de voormalige klankbordgroep, maar er is ook ruimte voor andere belangengroepen die willen aansluiten. Aanmelden voor deze gebiedstafel kan door een mail te sturen naar masterplanveluwezoom@rheden.nl. Naast deze gebiedstafel wordt per project en/of onderwerp bekeken op welke wijze inwoners betrokken kunnen worden.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio