10.8 C
De Bilt

Mogelijkheden dorpshuis De Lier worden onderzocht in Druten

Druten – Het gebouw van dorpshuis De Lier is verouderd. Zo is de bouwtechnische kwaliteit van het gebouw slecht. Ook is er niet voldoende ruimte voor alle activiteiten die er zijn in het dorpshuis De Lier in Druten. Hierdoor is er een grote verbouwing van het gebouw nodig. Dit om het gebouw aan te passen naar de eisen van deze tijd. De verwachting is dat zo’n grote verbouwing niet alle problemen van het gebouw oplost.

Prettig wonen in Puiflijk belangrijk

De gemeente Druten vindt het belangrijk dat inwoners prettig wonen in Puiflijk. Daarom  hebben we als gemeente Druten onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor dorpshuis De Lier. Dit deden we samen met het bestuur van het dorpshuis De Lier en een architectenbureau.

Goede huisvesting activiteiten

Bij dit onderzoek keken we ook naar de mogelijkheid om een nieuw dorpshuis te bouwen. Dit op de plaats waar nu zalencentrum de Linde staat. We kijken naar deze mogelijkheid, omdat de kosten voor de grote verbouwing van dorpshuis De Lier bijna net zo hoog zijn als bij nieuwbouw. Terwijl het verbouwen nog niet alle problemen oplost. Met nieuwbouw bereiken we dat we dorpshuis De Lier langer kunnen gebruiken. En zorgen we voor een goede huisvesting van de activiteiten die er in het dorp zijn.

Wat onderzochten we voor het dorpshuis?

Bij het onderzoek naar nieuwbouw letten we er op hoe het huis er dan uit kan zien en wat de kosten zijn. De resultaten van dit onderzoek staan in het haalbaarheidsonderzoek. Het ontwerp van een nieuw gebouw dat nu in het haalbaarheidsonderzoek staat is een voorbeeld. Het is een basis. Het definitieve ontwerp bespreken we samen met de inwoners van Puiflijk. Daarnaast onderzochten we of er woningen kunnen komen op de plek van het gebouw aan de Koningsweg 12. Daarvoor zijn drie varianten gemaakt. Deze varianten staan in het haalbaarheidsonderzoek.

Hoe gaat het nu verder?

De gemeenteraad bespreekt het haalbaarheidsonderzoek op 17 juni. Dit gebeurt in het Ronde Tafel Gesprek (RTG). Tijdens een RTG bereiden gemeenteraadsleden de raadsvergadering voor. In de raadsvergadering neemt de raad nog geen definitief besluit over de nieuwbouw of het budget dat nodig is. Wel kan de raad besluiten dat zij de plannen verder uit wil werken. Als de raad besluit dat de plannen verder worden uitgewerkt, worden ook inwoners en andere mensen die ermee te maken hebben zorgvuldig betrokken bij het voorbereidingsproces.

Het haalbaarheidsonderzoek is voor iedereen in te zien op www.druten.nl/dorpshuisdelier. Op deze website staat ook de actuele informatie over dorpshuis De Lier. Ook leest u hier wanneer het bekend is wanneer het gebouw De Lier op de agenda staat van de raadsvergadering. De raadsvergadering kunt u online volgen via www.druten.nl/de-gemeenteraad/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio