10.4 C
De Bilt

Nectarkroegen gaan als warme broodjes over de toonbank

De actie van de gemeente Rheden om gratis ‘nectarkroegen’ weg te geven, is een groot succes. Maar liefst 450 inwoners hebben een nectarkroeg aangevraagd.

Begin mei stelde de gemeente 150 nectarkroegen gratis beschikbaar voor haar inwoners. Binnen twee weken ontving de gemeente 450 aanvragen. De leverancier kon nog 150 extra leveren, zodat afgelopen week 300 kroegen konden worden uitgedeeld. De 150 aanvragers die achter het net visten krijgen komend najaar als nog een nectarkroeg.

nectarkroegen

Wethouder Paul Hofman: “Ik ben heel blij met het succes van deze actie, want het betekent dat veel inwoners zich, samen met ons, willen inzetten voor het versterken van de biodiversiteit. Dat is ook hard nodig, want het aantal insecten is sterk afgenomen. Insecten zijn erg belangrijk voor een gezonde natuur!”

nactarkroeg. Foto: gemeente Rheden

Een nectarkroeg bestaat uit bloeiende plantensoorten op één vierkante meter tuin, waar bijen, hommels, vlinders en andere insecten in het gehele bloeiseizoen nectar en stuifmeel kunnen vinden. Met het gratis beschikbaar stellen van de nectarkroegen stimuleert de gemeente Rheden haar inwoners om een bijdrage leveren aan het versterken van de biodiversiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio