5.3 C
De Bilt

Negen dagen spoorwerk tussen Zutphen en Winterswijk 

Zutphen / Winterswijk – Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei vernieuwen we het spoor tussen Zutphen en Winterswijk. Door het te vernieuwen zorgen we ervoor dat het spoor in goede conditie blijft en weer vele jaren mee kan.

Dag en nacht doorwerken

De werkzaamheden vinden plaats op verschillende locaties in Vorden (gemeente Bronkhorst), Ruurlo (gemeente Berkelland), Lichtenvoorde en Groenlo (gemeente Oost-Gelre) en gemeente Winterswijk. Om het werk in deze negendaagse periode goed, snel en veilig uit te voeren werkt aannemer Swietelsky Rail dag en nacht door. De omgeving zal hier hinder van ondervinden door onder andere geluid en werkverlichting, inrichten van werkterreinen, aanleggen van werkdepots en het tijdelijk afsluiten van overwegen en wegomleidingen.

Omwonenden ontvangen enkele weken voor de werkzaamheden een brief met meer informatie. Ook treinreizigers krijgen in deze periode te maken met hinder en worden door Arriva met bussen vervoerd. Hierover volgt nog meer informatie, houd de reisplanner in de gaten.

Betrouwbaar spoor

In Nederland rijden steeds meer treinen. De vernieuwing is nodig om het spoor nu en in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor dit toenemende treinverkeer. Aannemer Swietelsky Rail vernieuwt in opdracht van ProRail de spoorstaven, het ballastgrind en de dwarsliggers. Ook werkt de aannemer aan overwegen en overpaden op de stations.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio